Servera med hackade jordnötter och limeklyftor. Skiva tofun och fräs den i sojan i en stekpanna. Tillsätt den röda chilin, nudlarna och tofun, hetta upp
Pressa i en lime, addera soja, ketjap manis, honung och vinäger. Denna gång serverade jag den med friterad tofu från den asiatiska butiken men det går såklart bra med vanlig fast tofu också
Det här grundreceptet innehåller en hel del ägg, så om du vill göra det veganskt så rekommenderar jag dig att kanske smula sönder lite silkestofu och blanda ner istället tillsammans med lite extra maizena i dressingen för konsistensen
Originalreceptet består av nudlar, salladslök, böngroddar, morot, tofu, fläsk, kyckling eller räkor och man toppar gärna med lime, men jag skippade lime eftersom jag inte hade någon hemma
Skär tofu i små tärningar. Skölj och skär limefrukten i fyra delar - skär runt kärnhuset och släng sedan kärnhuset och spara de fyra klyftorna till garnering och smaksättning
Tofu, friterad. Limeklyfta. Nu ger jag er min Pad thai. Skär den fasta gula tofun som på bilden. Servera med en klyfta lime, chilipulver, extra gräslök och böngroddar och hackade nötter
Det jag gjorde här var att jag då ersatte krämigheten med maizena som jag rör ner i dressingen, och sen smular jag ner ganska mycket fast tofu i pad thaien strax innan dressingen går ner
Det jag gjorde här var att jag då ersatte krämigheten med maizena som jag rör ner i dressingen, och sen smular jag ner ganska mycket fast tofu i pad thaien strax innan dressingen går ner
Det jag gjorde här var att jag då ersatte krämigheten med maizena som jag rör ner i dressingen, och sen smular jag ner ganska mycket fast tofu i pad thaien strax innan dressingen går ner
Lägg i silkestofun och rör runt så den smulas och blandas med nudlarna. Servera med en klyfta lime. *Thailändsk inlagd rova kan vara lite knepigt att få tag på, men libanesisk inlagd rova finns ofta bland de inlagda grönsakerna i matbutiken
Dagens rätt blir en hemmagjord ”pad thai” variant. Tofu, ett paket. Skär tofun i sockerbitsstora bitar. Stek tofun i rikligt med olja i en het stekpanna tills den är gyllenbrun