180 g rökt/gravat reninnanlår. 14 skivor Norskt Lantbröd 20 g smör 200 g crème fraiche 1 msk pepparrot på tub 2 krm salt 0,5 tsk vitpeppar, malen 1 dl färsk dill, finhackad 100 g löjrom eller sikrom 500 g räkor med skal 80 g rökt/gravat reninnanlår 1 stjälk salladslök, finhackadSkär bort kanterna på brödet och stek i smöret i en ”grillpanna” tills de är gyllenbruna på båda sidor
200 g rökt lax. 12 st brysselkål 1 st grönt äpple 18 st baguetteskivor 200 g rökt lax dill Pepparrotskräm 200 g färskost 1 tsk dijonsenap salt och peppar 1 msk riven pepparrot finhackad purjolök
Förrätten blev den här toasten med en väldigt god skinkröra. 150 g rökt skinka, gärna Bränneboskinka. -Mama Skogly ♥ 150 g rökt skinka, gärna Bränneboskinka
Påläggen kan ju varieras, men här använde jag skivad rökt kalkon, senap och massor av ost. Ät toasten direkt när de är nygräddade och ytan på brödet fortfarande är krispigt
Ringla lite olivolja över toasten. Toast med betor och grillad lax 4 port. 200 g lax (grillad, rökt, gravad). Toast med betor och grillad lax 4 port. 200 g lax (grillad, rökt, gravad)