Plocka upp äggetmed en hålslev eller liknande och låt rinna av på en kökshandduk. Fräs lök och vitlök i smöret i en liten kastrull på medelhög värme tills den blir genomskinlig
Ta upp äggetmed en hålslev, lägg på toasten och skär ett snitt över gulan. Eggs benedict är en annan variant du kan göra medpocheratägg men då ska du servera det med hollandaisesås
Toastmed skinka, pocheratägg och hollandaise. Fick nämligen sparris medpocheratägg på Bloggträffen för en dryg månad sedan, och har sedan dess inte riktigt kunna släppa tanken
På min lista hamnar avokadotoastmedpocheratägg väldigt högt upp. I helgen gjorde jag den här goda avokadotoasten på ett långjäst bröd, recept på brödet kommer lite senare
“Eggs à la Benedick – Cut some muffins in halves crosswise, toast them without allowing to brown, then place a round of cooked ham an eighth of an inch thick and of the same diameter as the muffins one each half
Fördela rucola, tomater och ägg på toasten. Ta upp dem med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Blanda mjölk, 1 ägg och parmesan. Krydda med 2 krm salt och peppar. Doppa brödskivorna i äggsmeten och stek dem i smör i en stekpanna 2–3 min på varje sida. Koka upp ca 1 liter vatten med 2 tsk salt och vinäger. Pochera 2 ägg i sjudande vatten ca 6 min. ägg, + 2. 2 personer Ingredienser 1,5 dl mjölk 1 ägg, + 2 50 g parmesanost, riven 2 krm salt, + 2 tsk 1 krm svartpeppar, nymald 2 skivor surdegsbröd 1 msk smör 2 msk örter, hackade, t ex salvia, oregano, basilika, rosmarin, persilja 2 tsk vitvinsvinäger 3 tomater, gärna i olika färger rucola
Toasten skärs i stavar och serveras tillsammans med kokt ägg. Mina soldater är en toast fylld med en jordnötspesto, riven ost, stekt sparris och prosciutto
Det finns mycket goda recept med kantareller här i arkivet som man kan laga (nypotatissallad med kantareller och bacon, kantarellsås till kött, pasta i olika varianter, små pajer, till pocheratägg, på Västerbottenspaj och som toast) men jag vill även tipsa om detta sprillans nya recept på kantarellpizza