Blanda färskost, crème fraîche, dijonsenap, riven pepparrot och grovt rivet äpple. Jag gjorde snittar till en middag på jobbet idag, och kände för att göra något annat än den klassiska toast skagen som både efterfrågas och görs lite på rutin ibland
Dijonsenap. Jag hade dagen till ära bestämt mig för att bygga den stadiga och smått subtila bookmaker toasten på hembakade baguetter vilket också blev en premiär i mitt korta liv som matnörd
1 tsk dijonsenap. 12 st brysselkål 1 st grönt äpple 18 st baguetteskivor 200 g rökt lax dill Pepparrotskräm 200 g färskost 1 tsk dijonsenap salt och peppar 1 msk riven pepparrot finhackad purjolök
Blanda fraîche tillsammans med båda senapssorterna och ställ åt sidan. Stryk på senapscrèmen på varje macka, fortsätt med sallad och fina bitar skuret kött
Men jag fick ju äta det igen med härligt kött och sallad till. När jag hade bakat surdeg, kom jag på att spara lite för kvällens Bookmaker Toast, även fast det inte var så lätt
Brödet jag valde är ett riktigt höjdarbröd, Skogaholms färdigskivade surdegslantbröd med havssalt. Blanda ihop dijonsenap, honung och crème fraîche till en sås, ställ åt sidan
Blanda i den grova dijonsenapen och smaka av med salt. Åt en sjukt god toast på restaurangen ”Crooked leg” på hotell Nordic Light i Stockholm och här har jag försökt att återskapa den med en egen touch
Toastmed spenat och gurka. Toast utan bröd. Toast gjord på Kesoplättar. Mixa allt med stavmixer, klicka ut två stora "plättar" i stekpanna eller 4 mindre. Stek i smör på medelhög värme 3-4 minuter på varje sida. Lägg sedan de stekta plättarna i smörgåsgrill eller paninigrill, först en som botten, på meddijonsenap och ketchup (gärna utan tillsatt socker om man väljer ketchup till) 2-3 tunna skivor rökt skinka, 4-6 skivor ost, lite mer dijonsenap och på med en plätt som tak. Räcker lätt till 2 personer om man kompletterar med lite goda grönsaker