Det var OTROLIGT länge sedan vi åt ”tjockpannkaka”. Under tiden skar jag ett äpple tunt och tog ur kärnhuset, smälte smöret i en stekpanna, sockrade och ”kanelade” äppelskivorna och stekte dem i rikligt med smör
MåndagFrukost - omelett med rödlök och körsbärstomaterLunch - pasta med kidneybönssås och riven morotMiddag - ugnsrostade rotsaker, buljongkokta kidneybönor, smörstekt seitan, tzatzikiTisdagFrukost - havregrynsgröt, jordgubbssylt, mjölk, knäckebröd med smör eller avocadoLunch - pyttipanna av måndagens middagMiddag - ärtsoppa med senap, tjockpannkaka med kanel och äppleOnsdagFrukost - ägg och smörgåsLunch - ärtsoppa med senap, tjockpannkaka med kanel och äppleMiddag - potatismos (ja, det fanns ekologisk "gammalpotatis" kvar i affären) med bönbiffar (kidneybönor, ägg, riven morot) och kokt broccoliTorsdagFrukost - naturell yoghurt, müsli, russin och skivad bananLunch - potatismos, bönbiffar, broccoliMiddag - fullkornspasta med sås av röda linser, ärtor och majs tillFredagFrukost - havregrynsgröt med mjölk och hemkokt lingonsylt, bröd och smör eller avocadoLunch - fullkornspasta med sås av röda linser, ärtor och majs tillMiddag - hembakt pizza (med hushållsost som inte var ekologisk men som kostade 30 kr/kg, jag köpte 2,2 kg, rev det och frös in så det räcker till massor av fredagspizzor)LördagFrukost - pannkakor med kanel och fruktsalladLunch - gårdagens pizzaMiddag - riswok av råris, tomat, sojagrytbitar, lök och vilka andra grönsaker som finns kvar, jordgubbspaj till efterrättDet här är en ungefärlig meny och utifrån de råvaror jag handlat till de här maträtterna kan jag såklart göra annan mat om jag känner för det eller om något annat passar familjen bättre