Så då blir det denna familjefavorit – hårt tunnbröd med kumminsmak. Tunnbrödet finns redan på bloggen men lägger upp det en gång till då det var ett av de tidigaste recepten in på sidan och jag vill gärna lyfta fram det igen
Lägg tunnbrödet på en tallrik. Gör likadant med de andra tunnbröden. 4 st tunnbröd (Polarbröd). Skiva kycklingen i 1 cm tjocka skivor. 4 st tunnbröd (Polarbröd)
tunnbröd. Garnera med löjrom, dill och små bitar av tunnbröd. Väg upp 160 gram av den gravade laxen, skiva upp den i 1/2 cm tjocka skivor och skär sedan skivorna i små tärningar
Grilla vattenmelon och tunnbröd snabbt. Servera kycklingen på tunnbrödet. Banka ut kycklingfiléerna med en kavel mellan 2 ark bakplåtspapper tills deär ca 1 cm tjocka. 4 tunnbröd
Snurra på kakan på hällen med den tjocka spjälkan som heter brödspole, sen ut på rundbordet och borsta innan den färdiga kakan delas på mitten och sen i tre
Kavla eller platta ut dem, en i taget, till ca ½ cm tjocka trekanter (se bilden). Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
12 snittar200g färskost1/2 dl frysta lingon1 tsk honung1 msk riven pepparrot1 krm svartpeppar2 tunnbröd150g nötrulle i skivor1 1/2 dl rucolasalladBlanda ost, lingon, honung, pepparrot och svartpeppar i en skål. Bred oströran i ett jämnt lager på bröden och lägg köttskivor och rucola på 3/4 av varje tunnbröd (lämna sista biten tom så att oströran får fästa ihop brödet). Skär rullarna i cirka 1 1/2-2 centimeter tjocka skivor. 2 tunnbröd
Tjocka jackor och till och med mössa på, i alla fall hade brorsan och jag det. Med risk för att bli tjatig så blev det tunnbrödssnittar igen men den här gången icke de gamla vanliga med parmesan, prosciutto och sambal oelek
Av julskinkan får man så klart beräkna lite mer eftersom den är skuren i tjockare skivor. Bred röran på fyrkantigt mjukt tunnbröd (jag brukar använda Polarbröd Sarek) och täck sedan brödet med skinka