Knäck i äggen i en hög bunke, tillsätt senap och vinäger. Det blev grillade tjockarevben som blev fantastiskt goda, räkspett, grillade padrones, grillad färskpotatis, grekisk sallad och en limeaioli
Sätt in en stektermometer på det tjockaste stället på revbenen. Lägg det hackade i en kastrull med ingefära, soja, apelsinjuice, fransk senap, vinäger, muscovadosocker, kryddpeppar, kryddnejlika, svartpeppar och stjärnanis
Börja med att finputsa revbenen och ta bort membranhinnan som sitter över benen (lättast gör man med att först ta ett snitt i kanten och sedan ta och dra loss med ett hushålls papper för att få bäst fäste
Äppelsalladen passar alldeles suveränt bra till de tjocka, sirapsglaserade revbenen på julbordet men också på skinkmackan för de som inte tycker om senap
2 kg tjockarevbenspjäll. 13 msk senap. 12 kg tjockarevbenspjäll 3 msk senap 1 msk chilipulver 2 krm kajennpeppar 1 msk ingefärapulver 1 vitlöksklyfta 2 msk soja (kinesisk) 1 msk honung 2 msk flingsalt 2 msk paprikapulver 1-2 msk olja 3 krm liquid smoke (om man vill för att få mer rökig smak)Börja med att finputsa revbenen och ta bort membranhinnan som sitter över benen (lättast gör man med att först ta ett snitt i kanten och sedan ta och dra loss med ett hushålls papper för att få bäst fäste. v=d_fqJcc4n_I&feature=sh_e_se&list=SL Skär inte bort allt fett det tränger ner i revbenen och gör dom smakrika och saftigare. Blanda ihop alla ingredienser och smeta in revbenen och låt gärna stå några timmar innan du ställer dem i ungen på galler mellan 100-110 grader i ca 6 timmar
Grillade revben, tjocka som tunna, är en (av många) favoriter. Ju mer olja desto tjockare majo. Det här är en bit tjockarevben som kokat i vatten med lagerblad och svartpeppar i ca 1 timme. 2 äggulorca 2 dl rapsolja1 msk dijonsenapSalt och pepparVispa ihop äggulor med senap och vinäger (går bra med citron också), droppa ner oljan samtidigt som du vispar
Julskinkor, kamben, tjockarevben, Lammbringa, Märgben, Grisfötter, Entrecote, Secreto Iberico och sist men inte minst ett helt vildsvin som ska finstyckas
Igår var det dags för revben. Blanda honung, smör, socker och senap i en kastrull. Det jag ville testa var hur revben blev med en glaze som man vanligen använder till skinka i USA
Om du vill ha tjockare sås, red med maizena. Senapen gör att revbenen får en härlig djup smak, löken och moroten ger sötma och sojan gör att det blir en härlig färg på såsen