Vispa grädden så tjock som du vill ha den (den blir aningens lösare när äggulorna vispas ner). Har du en gång gjort denna vaniljsås och avnjutit den vill du inte längre köpa de färdiga såserna från kyldisken eller vispa ihop en sås från påse
Mycket vanilj att de svarta prickarna verkligen syns ordentligt och perfekt i konsistensen - inte allt för lös men ändå inte så tjock som vaniljkräm är
Börja med att blanda alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull, förutom vaniljsockret. En kaka full av dessa små blå, bakad på busenkelt vis tillsammans med en vaniljsås kan få vem som helst att dra på smilbanden
Vispa grädden tjock men inte för hårt. Gör nu vaniljsåsen. Häll över vaniljmjölken, värm upp igen men försiktigt, så att det inte kokar men så att blandningen tjocknar
Tillsätt äggulor, socker och potatismjöl och låt såsen puttra ihop till en lagom tjock konsistens. Igår bjöd vi mina föräldrar på äppelpaj och hemgjord vaniljsås