Häll mjölken i en tjockbottnad kastrull. När jag gjorde prinsesstårta förra veckan så gjorde jag efter Jan Hedhs recept på vaniljkräm och det ångrade jag inte för en sekund
Låt svalna och späd eventuellt med ytterligare mjölk om den blivit för tjock. Varje gång jag gör vaniljkräm eller vaniljsås så börjar jag leta efter ett nytt recept att prova
Mängden potatismjöl kan med fördel regleras, beroende på om det är en vaniljsås till blåbärspajen du önskar, eller en lite tjockare variant för fyllning av något vetbrödsbak, exempelvis
Rör ut marsanpulvret och sockret i mjölken tills det bildas en tjock kräm. Efter att bullarna jäst klart lägger man på en klick vaniljkräm och sedan gräddas dom i ugnen
Detta under konstant omrörning tills det blivit en tjock fin kräm. Vaniljkräm. Placera första botten i och fördela rabarberfyllningen, lägg på andra botten och bred ut vaniljkrämen, därefter läggs tredje botten på och där fördelas 1 dl av jordgubbsfyllningen och slutligen läggs den fjärde botten på och där breds moussen ut
Passa krämen noga, framförallt på slutet när den ska tjockna. Grundreceptet kommer från en gammal konditor (som för övrigt hävdar att krämen måste göras med kärlek och omsorg) och med lite småfix har jag kommit fram till nedanstående recept som jag alltid använder mig av när det är dags för – vaniljkräm