Sylten blir liksom lite ”tjockare” av det. Så nu har det varit syltkokning på gång. Här kan man justera sockermängden lite själv, dock behövs sockret för att få syltentjock och för att den ska hålla sig
Det blir ganska tjock smet. Servera med lönnsirap, bär, sylt eller vad du helst tycker om. Blanda mjöl, socker, salt, bakpulver och bikarbonat i en bunke
med mer mjölk om såsen blir för tjock. Vispa i soja och sylt/gelé. Steksky från pannbiffen0,5 köttbuljongtärning1,5 tsk soja2,5 dl matlagningsgrädde2 dl mjölk0,5 msk lingonsylt eller gelé2 msk mjölSalt, vitpepparVispa ihop mjöl med 1 dl av mjölken
Lite majsèna för att göra såsen tjockare. Milton tänker mera på att samla till vinterförrådet och plockar äpplen som sedan skal bli sylt tillsammans med plommon, lilla minigrisen Timon äter upp de som inte går att använda
Resultatet ska likna "tjocka plättar" och är utsökta att doppa i sylt. Vispa ihop alla ingredienser till en tjock och pösig smet, grädda i plätt-formar på medelvärme tills skrabbelurerna fått en härligt gyllenbrun yta
Lägg en klick vaniljkräm i ena halvan av wienerbröden och en klick sylt i den andra halvan om du önskar (annars kör du enbart vaniljkräm i båda halvorna)