Strö ner mjölet, rör om och späd med buljong till en tjock sås. Börjar morgonen med ett recept åt er på en jättegod currysås som man gör själv, i söndags gjorde vi den till kycklingen
I det här fallet använde jag mig av fonden direkt och kokade en currysås till den kokta kycklingen. Låt koka i ca 45 minuter, skär i lårets tjockaste del. Currysåsca 1 tsk curry3 msk smöro,5 grönt äpple0,5 dl vetemjöl7-8 dl av kycklingbuljongSalt. Gör så härFinhacka äppletFräs i smör tillsammans med curry i ca 30 sekunderRör i mjöletTa upp kycklingen ur buljongenSila i buljongen i kastrullen, lite i taget och vispa ut klumparnaSpäd med buljongen till önskad tjocklekKoka på vag värme ett par minuterSmaka av med salt och ev mer curry
Currysås. Gör currysåsen. Fördela currysåsen. Köttbiten ska då uppgå till 70 grader (genomstekt) i ugnen med köttermometer i mitten av köttbiten där den är som tjockast
Hur som helst minns jag att det var en tjock, gul smaklös sås som det flöt omkring lite kyckling i. Jag har inte ätit kyckling i currysås sedan jag gick i skolan
Låt småkoka tills den blir lagom tjock. Det fick bli helkokt kyckling med hemmagjord currysås och ris. Servera den kokta kycklingen med ris, sallad och den smarriga currysåsen
Skölj zucchinin och skiva dem lite tjockare än morötterna. Kyckling med currysås är en bra barnrätt. Servera den klara kycklingen med ris, currysås och de wokade grönsakerna
Strö nej mjölet , rör om och späd med buljong till en tjock sås. Currysås. Currysås. Denna måltid har följt med mig från hemmet, kom ihåg att vi mina föräldrar alltid gjorde den på överbliven julskinka
När då till slut currysåsen blivit lagom tjock och köttet ser "stuvat ut" så är det klart. Den här salladen blir en brandsläckare för dem som tycker att currysåsen blev stark och det fungerar garanterat