Tjälknul älgkött recept

Dubbelmarinerad tjälknul

Dubbelmarinerad tjälknul

1,5 kg älgkött. Tillagning. 1. Lägg det frysta köttet otinat i en ugnssäker form eller stekpanna. (Flera köttbitar kan läggas i ungslångpanna och stekas samtidigt
Tjälknul – 12 timmar i ugnen gör underverk

Tjälknul – 12 timmar i ugnen gör underverk

Lagade en potatisgratäng, käkade älgköttet och drack ett glas vin. Visst är det underligt. Man gör bara lite skinka och paté, bara lite köttbullar och sill och grönkål och brysselkål…
söndagsmiddag – tjälknul

söndagsmiddag – tjälknul

Tyvärr har vi inte samma tillgång till älgkött som vi hade tidigare så numera blir det inte lika ofta, men när vi väl lagar denna rätt – oj vad det njuts då
En frusen knölig älgstek

En frusen knölig älgstek

Tjälknöl, eller Tjälknul är en klassiker i det nordiska köket och uppstod genom att Ragnhild Nilsson, som var gift med en älgjägare, bad sin glömske man att tina älgsteken i ugnen dagen innan hon kom hem
Världens godaste tjälknöl

Världens godaste tjälknöl

Tjälknöl, tjälknul eller tjälaknul är ursprungligen en norrländsk maträtt bestående av djupfryst kött, vanligen älgkött, som ugnssteks på låg värme
Tjälknöl på ren

Tjälknöl på ren

Tjälknöl, tjälknul eller tjälaknul är ursprungligen en norrländsk maträtt bestående av djupfryst kött, vanligen älgkött, som ugnssteks på låg värme
tjälknul- en söndagsklassiker

tjälknul- en söndagsklassiker

älgkött precis som jag föredrar det. Tjälknul på älg som serverades tillsammans med pressad potatis, kokta morötter och rödvinssås
Tjälknul

Tjälknul

Till gårdagens middag bjöd vi på Tjälknul och potatisgratäng. Oj vad barnen älskar sånt här kött, de åt o åt o åt… Förut gjorde vi Tjälknul rätt ofta men nu blir det mer o mer sällan, men det måste vi ändra på nu när barnen verkligen älskar det här och det är ju så otrolig enkel tillagning

Tjälknul

Tjälknul och potatisgratäng är god, enkel och bra bjudmat tycker jag. Just den här bilden tog jag för nån vecka sen när vi åt tjälknul igen

Avancerat? Nej!

Tjälknöl eller Tjälknul är en ursprungligen norrländsk maträtt bestående av djupfryst kött, vanligen älgkött, som ugnssteks på låg värme