1,5 kg älgkött. Tillagning. 1. Lägg det frysta köttet otinat i en ugnssäker form eller stekpanna. (Flera köttbitar kan läggas i ungslångpanna och stekas samtidigt
Lagade en potatisgratäng, käkade älgköttet och drack ett glas vin. Visst är det underligt. Man gör bara lite skinka och paté, bara lite köttbullar och sill och grönkål och brysselkål…
Tyvärr har vi inte samma tillgång till älgkött som vi hade tidigare så numera blir det inte lika ofta, men när vi väl lagar denna rätt – oj vad det njuts då
Tjälknöl, eller Tjälknul är en klassiker i det nordiska köket och uppstod genom att Ragnhild Nilsson, som var gift med en älgjägare, bad sin glömske man att tina älgsteken i ugnen dagen innan hon kom hem
Till gårdagens middag bjöd vi på Tjälknul och potatisgratäng. Oj vad barnen älskar sånt här kött, de åt o åt o åt… Förut gjorde vi Tjälknul rätt ofta men nu blir det mer o mer sällan, men det måste vi ändra på nu när barnen verkligen älskar det här och det är ju så otrolig enkel tillagning