Potatisgratäng, en god sallad samt ett gott rödvin blir "pricken över i. 5 dl rödvin. Lägg det frusna köttet på galler i nedre delen av ugnen på 100 grader
Den här smarriga tjälknölen gjorde jag till julbordet. Tjälknöl är inget som man bara slänger ihop sådär, det krävs en del planering och kanske även lite nattvaka om man har den i ugnen under natten som jag hade
Jag gjorde som vanlig tjälknöl, dvs lade den djupfrysta steken i en form, in i ugn på 75-80 gr värme, fick gå över natten. 1 dl rödvin. 1 dl rödvinsglögg (går att ersätta med vanligt vin)
Tjälknöl borde vi prova att göra ¦med portvinssås ¦eller portvinskokta smålökar. Ta bort kryddpepparn och tillsätt stekt aubergine, stekt zucchini, tomatpuré, dijonsenap och rödvin, så blir det en helt annan gryta, typ Norrland möter Frankrike
Tjälknöl borde vi prova att göra. Ta bort kryddpepparn och tillsätt stekt aubergine, stekt zucchini, tomatpuré, dijonsenap och rödvin, så blir det en helt annan gryta, typ Norrland möter Frankrike