Tjälknöl på älg recept

Tjälknöl på älg

Tjälknöl på älg

I helgen lagade jag en tjälknöl en bit älgstek. Hej er. Har man inte tillgång till älgkött går det bra med en nötstek istället
Tjälknöl på älg

Tjälknöl på älg

6 1 kg fryst älgstek Lag 3 1/2 dl vatten 1 dl rött vin 1 msk flytande honung 2 krossade vitlöksklyftor 3 svartpepparkorn 1 tsk torkad timjan 1 lagerblad 1/4 dl salt Lägg till i inköpslistan
Tjälknöl på älg

Tjälknöl på älg

8 1 1/2 kg djupfryst benfri älgstek Saltlag 1 l vatten 4 msk salt 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk torkad timjan 1/2 msk torkad rosmarin Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Tjälknöl på älg

Tjälknöl på älg

Mannen i huset har länge länge velat att vi skulle göra tjälknöl. Ställ den med lock trappan eller när den svalnat i kylen

Tjälknöl på älg

 Recept Tjälknöl. Jag brukar lägga den i ugnen kvällen så är den färdig nästa morgon.  Min bror sade att tjälknöl kan bli som leverpastej, om man använder rådjurskött, men det blev inte min tjälknöl som jag lagade rådjur en gång
Tjälknöl på vilt

Tjälknöl på vilt

Tjälknölen förvaras utan lagen och går att frysa.  Lägg köttet i en liten bunke eller påse, så att lagen täcker köttet
Tjälknöl

Tjälknöl

Lägg in den helfrusna köttbiten i ugnen grader 90 i ca 8-12 timmar (varierar storleken av köttet, 1 kg blir 10 h)
Tjälknöl

Tjälknöl

Perfekt som pålägg eller som middag med potatissallad eller potatisgratäng. Äntligen kom jag till skott och testade att göra hemmagjord tjälknöl
Tjälknöl med dijonmarinad

Tjälknöl med dijonmarinad

Ikväll ska vi ha familjen Hafvenström middag innan de åker tillbaka till Bryssel. Det har blivit mycket älg här nu
Liten spontan tjälknöl med grönsaksnudlar

Liten spontan tjälknöl med grönsaksnudlar

Jag hade ju ingen riktig koll vad det var för kött men jag resonerar som så att de flesta djurdelar blir glada över att gå sitt kulinariska öde till mötes i skepnad av en tjälknöl
Världens godaste tjälknöl

Världens godaste tjälknöl

Tjälknöl, tjälknul eller tjälaknul är ursprungligen en norrländsk maträtt bestående av djupfryst kött, vanligen älgkött, som ugnssteks låg värme
En frusen knölig älgstek

En frusen knölig älgstek

I går hittade jag den och insåg att jag hade världens finaste Tjälknölsprojekt gång. Tjälknöl, eller Tjälknul är en klassiker i det nordiska köket och uppstod genom att Ragnhild Nilsson, som var gift med en älgjägare, bad sin glömske man att tina älgsteken i ugnen dagen innan hon kom hem
Tjälaknöl

Tjälaknöl

Lägg i den färdigstekta tjälknölen. Ett måste julbordet, tjälaknöl. jag gjorde faktiskt två för att frysa in den ena, gott som pålägg och tusan så bekvämt att fixa ihop