Dessa fick fräsa en stund med lite skivad vitlök och chili i olivolja. Jag hade ju ingen riktig koll på vad det var för kött men jag resonerar som så att de flesta djurdelar blir glada över att gå sitt kulinariska öde till mötes i skepnad av en tjälknöl
Tjälknöl, potatisgratäng, trattkantarellsås. Lägg upp på assiett med salladsmix, sås, nötter och skinkchips, ringla ev över lite olivolja och strö på flingsalt
Jag brukar göra flera tjälknölar när jag lika gör , och så fryser jag ner. När tjälknölen tinat skivar jag den tunt, gör en marinad och häller över och låter stå en stund innan servering
Häll på olivolja, vinäger, senap och pressa citron över. I vanliga fall gör man ju tjälknöl på djupfryst kött, men i det här receptet använder du tinat kött
Servera som en egen rätt eller som tillbehör till viltkött, tjälknöl eller liknande. Fulla av smak och sötma lämpar de sig utmärkt att rosta i ugn med lite olivolja och örter
Men tjälknölen och den var god efter två dygn i marinad. smula det vita brödet och ha även i olivolja. 1 dl olivolja av god kvalité. 1 dl olivolja av god kvalité
Pensla köttet med olivoljan. 3 msk olivolja. Sätt ugnen på 70 grader. Lägg det djupfrysta köttet på galler med en långpanna med lite vatten i under och sätt in i gallret med köttet i ugnen i tolv timmar
Surdegsbröd (en vecka) , laxcarpaccio (tre dygn) och tjälknöl (fyra dygn) men eftersom det varit påskledigt, så har jag haft lite mer tid än vanligt att “svänga” ihop några goda maträtter som passat för påskpicknickar och balkongmiddagar