Tjälknöl innanlår recept

Tjälknöl

Tjälknöl

Jag har minne från när pappa tillagade tjälknöl, det var inte så ofta vi åt det (tar ju trots allt ett antal timmar) så det var alltid extra gott när det serverades
Tjälknöl

Tjälknöl

1,5 kg innanlår av nöt eller vilt. Lägg det frysta köttet i en ugnsfast form. Tillaga i nedre delen av ugnen
Tjälknöl med krämig zucchinisallad

Tjälknöl med krämig zucchinisallad

1 kg benfritt kött, innanlår, av nöt eller vilt. Djupfrys köttet. Lägg köttet otinat på ett galler i en långpanna, sätt in pannan i kall ugn på nedersta falsen och sätt ugnen på 100 grader
Tjälaknöl

Tjälaknöl

Lägg i den färdigstekta tjälknölen. 2 kilo innanlår av älg eller nötkött. Låt köttet steka i 8-10 timmar, beroende på köttstyckets form och hur väl stekt du vill ha tjälknölen. När termometern visar på 55 grader är tjälknölen röd, vid 65 grader rosa och vid 75 grader genomstekt. Tjälknölen på bilden är stekt till 65 grader. Efter 4-5 timmar har tjälknölen fått lagom sälta och smak.   2 kilo innanlår av älg eller nötkött
Tjälknöl

Tjälknöl

Lägg i den färdigstekta tjälknölen. Tjälknölen serveras kall med potatisgratäng, potatissallad eller som en rätt på ett buffébord
Recept: Monicas marinerade tjälknöl

Recept: Monicas marinerade tjälknöl

fransyska eller innanlår. Den klassiska norrländska tjälknölen når nya himmelska höjder. Monicas marinerade tjälknöl

Besök på älgens hus!

Tjälknöl på älg, potatis/grönsaksgratäng och kantarellsås. Sen så ska innanlåret vara ett visst antal kilo på, inte förstort och inte för litet

Tjälknöl

ca 1 1/2 kg djupfryst benfritt älg-, hjort- eller nötkött av t ex fransyska, innanlår eller ytterlår

Tjälknöl

rostbiff eller innanlår). Ugn. 75-100 grader Lägg det frysta köttet i en ugnsäker form och sätt in formen i nedre delen av ugnen ca 3-4 timmar

Tjälknöl II

1 1/2 kg fryst nöt- eller älgkött, t ex innanlår, rostbiff eller fransyska. 1.  Lägg det frysta köttet otinat i en eldfast form och ställ det i nedre delen av 100° varm ugn ca 2-3 timmar så att köttet tinar

Örtmarinerad tjälknöl

innanlår av älg. Lägg det frusna köttet i en ugnsform. Låt stå i ugnen i 10-11 timmar i 75 grader. Koka upp buljongen till marinaden, dra det från värmen och lägg i lök, purjo och kryddor

Tjälknöl I

1 1/2 kg fryst älg- eller nötstek av rostbiff eller innanlår. 1.  Lägg det frysta köttet i en trång ugnssäker form

Tjälknöl

Lägg i den färdigstekta tjälknölen. Tjälknölen serveras kall med potatisgratäng, potatissallad eller som en rätt på ett buffébord

Tjälknöl med örtsmak

Bjud potatisgratäng eller potatissallad och auberginepuré till tjälknölen. 1,2-1,5 kg fryst och benfritt älgkött eller nötkött t ex fransyska, rostbiff eller innanlår. 1,2-1,5 kg fryst och benfritt älgkött eller nötkött t ex fransyska, rostbiff eller innanlår

ROSTBIFF FRÅN ÖRTAGÅRDEN MEDVITLÖKSKRYDDAD POTATISSUFFLÉOCH MANGO- OCH AVOCADOSALSAEn moderniserad tjälknöl med mindre salt och mycket örtkryddor i lagen