Tjälknöl av fransyska recept

1 Spara
Tjälknöl

Tjälknöl

Jag har minne från när pappa tillagade tjälknöl, det var inte så ofta vi åt det (tar ju trots allt ett antal timmar) så det var alltid extra gott när det serverades
1 Spara
Tjälknöl

Tjälknöl

Receptet hittade vi i senaste numret av "Allt om mat special". Tjälknöl med ångande heta brysselkål. Tjälknöl (8 personer). 1 fryst älgrostbiff eller vanlig fransyska. 1 fryst älgrostbiff eller vanlig fransyska
218 Spara
Tjälknöl av fransyska

Tjälknöl av fransyska

Men med en fransyska av nöt går det alldeles utmärkt också. Enligt ursprungsreceptet så använder man sig av älgkött när man tillagar denna delikatess
28 Spara
Tjälknöl på hjort

Tjälknöl på hjort

Smaka av med salt och svartpeppar. Tjälknöl, rotsakgratäng, svampsås och messmörsbrynta morötter. Skär morötterna i grova stavar
13 Spara
Tjälknöl

Tjälknöl

Jag försöker begränsa tillfällena och då endast äta kött av bra kvalitet och inte så mycket, eftersom mina leder mår bättre av att äta vitt kött och fisk
7 Spara
Tjälknöl

Tjälknöl

Lägg den frysta fransyskan i en ugnssäker form. 800 g fryst fransyska. Ställ in formen i nedre delen av ugnen i 75°C
4 Spara
Tjälknöl

Tjälknöl

De erbjöd olika stekar och delar av svenskt oxkött. Man kan använda billigaste högrev som blir fint, men när man ändå besvärar sig kan man också välja lite finare fransyska eller nötbog
18 Spara
Recept: Monicas marinerade tjälknöl

Recept: Monicas marinerade tjälknöl

Blanda ihop och smaka av marinaden, den ska vara ganska söt. fransyska eller innanlår. Den klassiska norrländska tjälknölen når nya himmelska höjder
3 Spara
Saras Smaker: Marinerad tjälknöl med färskpotatissallad och örtgräddcreme

Saras Smaker: Marinerad tjälknöl med färskpotatissallad och örtgräddcreme

Lättast att ha koll på steken är med hjälp av en. Tjälknöl. ett stänk cayennepepparBlanda allt i en bunke och mixa sedan med en stavmixer tills att örterna
10 Spara

Fransyska á la tjälknöl med honung och timjan

1 kg fransyska av hjort eller liknande kött. 2 dl glögg av valfri alkoholhalt. Sätt in den frusna steken i ugn på 75 grader
9 Spara

Tjälknöl

Tillaga i nedre delen av ugnen. ca 1 1/2 kg djupfryst benfritt älg-, hjort- eller nötkött av t ex fransyska, innanlår eller ytterlår
6 Spara

Tjälknöl

Lägg den något avsvalnade steken i dubbla plastpåsar. fransyska. 75-100 grader Lägg det frysta köttet i en ugnsäker form och sätt in formen i nedre delen av ugnen ca 3-4 timmar
3 Spara

Tjälknöl II

 Färskt kött lägger du i en eldfast form och sticker in en kött-termometer i den tjockaste delen av köttet
1 Spara

Tjälknöl

Tjälknöl var det mycket länge sedan jag gjorde men blev påmind av en kollega om hur enkelt det är. 1 djupfryst stek, typ fransyska eller vilt av något slagSätt ugnen på 90 grader