Tjälknöl av fransyska recept

1 Spara
Tjälknöl

Tjälknöl

Receptet hittade vi i senaste numret av "Allt om mat special". Tjälknöl med ångande heta brysselkål. Tjälknöl (8 personer). 1 fryst älgrostbiff eller vanlig fransyska. 1 fryst älgrostbiff eller vanlig fransyska
218 Spara
Tjälknöl av fransyska

Tjälknöl av fransyska

Men med en fransyska av nöt går det alldeles utmärkt också. ca 1 kg djupfryst fransyska av nöt ----------Marinad---------- 2 ½ dl vatten 3/4 dl salt 2 tsk socker 2 tsk krossade svartpepparkorn 2 lagerblad 1 tsk timjan 1 tsk rosmarin
13 Spara
Tjälknöl

Tjälknöl

Jag försöker begränsa tillfällena och då endast äta kött av bra kvalitet och inte så mycket, eftersom mina leder mår bättre av att äta vitt kött och fisk
7 Spara
Tjälknöl

Tjälknöl

Lägg den frysta fransyskan i en ugnssäker form. 800 g fryst fransyska. Ställ in formen i nedre delen av ugnen i 75°C
4 Spara
Tjälknöl

Tjälknöl

De erbjöd olika stekar och delar av svenskt oxkött. Man kan använda billigaste högrev som blir fint, men när man ändå besvärar sig kan man också välja lite finare fransyska eller nötbog
9 Spara

Tjälknöl

Tillaga i nedre delen av ugnen. ca 1 1/2 kg djupfryst benfritt älg-, hjort- eller nötkött av t ex fransyska, innanlår eller ytterlår
6 Spara

Tjälknöl

Lägg den något avsvalnade steken i dubbla plastpåsar. fransyska. 75-100 grader Lägg det frysta köttet i en ugnsäker form och sätt in formen i nedre delen av ugnen ca 3-4 timmar
Sökförslag och sidor