Hemma hos hos träffas största delen av familjen för att äta påskmiddag tillsammans. Jag har minne från när pappa tillagade tjälknöl, det var inte så ofta vi åt det (tar ju trots allt ett antal timmar) så det var alltid extra gott när det serverades
Häll av och spola med kallt vatten, låt rinna av. färsk eller tinad älgstek, t ex fransyska. Blanda samtliga ingredienser till salladen, vänd ner hälften av dressingen
Receptet hittade vi i senaste numret av "Allt om mat special". Tjälknöl med ångande heta brysselkål. Tjälknöl (8 personer). 1 fryst älgrostbiff eller vanlig fransyska. 1 fryst älgrostbiff eller vanlig fransyska
Jag försöker begränsa tillfällena och då endast äta kött av bra kvalitet och inte så mycket, eftersom mina leder mår bättre av att äta vitt kött och fisk
De erbjöd olika stekar och delar av svenskt oxkött. Man kan använda billigaste högrev som blir fint, men när man ändå besvärar sig kan man också välja lite finare fransyska eller nötbog
Lättast att ha koll på steken är med hjälp av en. Tjälknöl. ett stänk cayennepepparBlanda allt i en bunke och mixa sedan med en stavmixer tills att örterna
Lägg den något avsvalnade steken i dubbla plastpåsar. fransyska. 75-100 grader Lägg det frysta köttet i en ugnsäker form och sätt in formen i nedre delen av ugnen ca 3-4 timmar
Tjälknöl var det mycket länge sedan jag gjorde men blev påmind av en kollega om hur enkelt det är. 1 djupfryst stek, typ fransyska eller vilt av något slagSätt ugnen på 90 grader