Tina vin recept

Tinas grymma recept

Tinas grymma recept

Skeda över vitt vin så att det rinner ner i snitten. Som jag skrev om igår hade jag i onsdag förmånen att få laga underbar trerätters middag tillsammans med Tefal och Tina Nordström
Vin chaud – köttbullar & revbensspjäll

Vin chaud – köttbullar & revbensspjäll

Testa i så fall den franska varianten Vin chuad, i mitt tycke oändligt mycket godare. Om man till exempel gör en stor sats älgköttbullar (eller köttbullar på nötfärs) till middag den 1 december, så har hela familjen glömt bort det till den 24 december när man tinar upp dem igen
Vitt vin och räkor

Vitt vin och räkor

Tina de frysta räkorna i ett durkslag en bra stund innan så att allt överflödigt vatten fått rinna av
Husets Skaldjurssoppa med smak av vin och sambal oelek

Husets Skaldjurssoppa med smak av vin och sambal oelek

Tina frysta musslor. Den vinner mycket i smak då. 2 dl torrt vitt vin. Pressa ner vitök, saffran och häll på vitt vin och låt koka ytterligare 15 min. Lägg i den tinade fisken, delad i ca 3 cm stora bitar. 2 dl torrt vitt vin
Coq au vin

Coq au vin

Tina kycklingarna om de är djupfrysta. Tillsätt vin, timjan, lagerblad och pressad vitlök. 75 cl vin. 2 st kyckling 150 g rökt sidfläsk 2 st purjolök 3 st morötter 75 cl vin enkelt rött 1
Räkor i vitt vin och vitlök!

Räkor i vitt vin och vitlök!

1 påse räkor3 dl vitt vin1 gul lökgrönsaksbuljong½ l vatten3-4 dl matlagningsgrädde1-2 vitlökslyftorsalt och peppar Tina och skala räkorna. Häll på det vita vinet, vatten och 1 buljongtärning och låt koka hastigt. 3 dl vitt vin
Persikor i vin med bär och glass

Persikor i vin med bär och glass

Tina djupfrysta bär. Lägg persikohalvorna i en skål och slå på vinet. Lägg några skedar lätt tinad vaniljglass på varje portion och ställ gärna fram en skål med flagad rostad mandel, grovhackade hasselnötter eller kokos på bordet
Coq au vin

Coq au vin

tinade. Häll på buljong och vin, tillsätt vitlök, lagerblad och timjan. 3 dl rött vin eller rött matlagningsvin