Skeda över vitt vin så att det rinner ner i snitten. Som jag skrev om igår hade jag i onsdag förmånen att få laga underbar trerätters middag tillsammans med Tefal och Tina Nordström
Testa i så fall den franska varianten Vin chuad, i mitt tycke oändligt mycket godare. Om man till exempel gör en stor sats älgköttbullar (eller köttbullar på nötfärs) till middag den 1 december, så har hela familjen glömt bort det till den 24 december när man tinar upp dem igen
Tina frysta musslor. Den vinner mycket i smak då. 2 dl torrt vitt vin. Pressa ner vitök, saffran och häll på vitt vin och låt koka ytterligare 15 min. Lägg i den tinade fisken, delad i ca 3 cm stora bitar. 2 dl torrt vitt vin
Tina kycklingarna om de är djupfrysta. Tillsätt vin, timjan, lagerblad och pressad vitlök. 75 cl vin. 2 st kyckling 150 g rökt sidfläsk 2 st purjolök 3 st morötter 75 cl vin enkelt rött 1
1 påse räkor3 dl vitt vin1 gul lökgrönsaksbuljong½ l vatten3-4 dl matlagningsgrädde1-2 vitlökslyftorsalt och peppar Tina och skala räkorna. Häll på det vita vinet, vatten och 1 buljongtärning och låt koka hastigt. 3 dl vitt vin
Tina djupfrysta bär. Lägg persikohalvorna i en skål och slå på vinet. Lägg några skedar lätt tinad vaniljglass på varje portion och ställ gärna fram en skål med flagad rostad mandel, grovhackade hasselnötter eller kokos på bordet