Lägg de tinadelaxfiléerna i en smord ugnssäker form och strö på flingsalt. Rör crème fraîche och Philadelphia slätt och blanda i örterna (färska eller frysta går lika bra), salt och citronpeppar och bred över laxen
Laxbiten ska också ha tinat helt. Det här var första gången jag provade att grava lax själv. Till den gjorde jag en gravlaxssås eller hovmästarsås som det också kallas
Om laxfiléerna är frysta, tina dem först. När laxen är tinad, lägg laxbitarna på ett fat. Lax. Blanda ihop paprikapulver, oregano, cayennepeppar, socker och salt och fördela kryddblandningen på laxfiléerna på båda sidor
Tina och skala räkorna och lägg de sedan åt sidan. Smörj en ugnssäker form, lägg upp laxen och bred över fetaoströran, krydda med lite dill ovanpå allt
Tinalaxfiléerna. Lax. Toppa med de stekta laxkuberna och servera med grönsakerna. Skär varje laxfilé i 4 bitar och salta efter smak. 500 g LaxfiléFryst