Onsdag - Citron- och timjanmarinerad kyckling. 13 Jul. 14. 07. Matsedel vecka 29. 0kommentarer. Hej allesammans. Ja, jag vet, det är nästan en vecka sedan jag skrev sist, och ja, jag sa att bloggen inte skulle ta semester, men det blev så ändå
(Jag la lite ruccola i botten på fatet eftersom jag märkte att melonbitarna fastnade i tallriken annars)Timjanmarinerade oliver och parmesan2 dl blandade oliver, utan spad50 g parmesan, i små tärningar½ dl olivolja, jag använde en som var smaksatt med rosmarinett par kvistar färsk timjanlite salt och svartpepparBlanda oliver och de små osttärningarna i en burk/skål
4 kycklingfiléer1½ citron, rivet skal + saft1 kruka timjan (hackad)½ dl japansk sojasmörsalt peppar5-6 stora potatisar3 stora morötter½ kålrot2 små fänkål½ vitlök i klyftorolivoljaflytande honungflingsaltsvartpeppar150 g chèvre3 dl grekisk yoghurt1
Citron- och timjanmarinerad kyckling med ugnsrostade rotsaker 4 kycklingfiléer1½ citron, rivet skal + saft1 kruka timjan (hackad)½ dl japansk sojasmörsalt peppar5-6 stora potatisar3 stora morötter½ kålrot2 små fänkål½ vitlök i klyftorolivoljaflytande honungflingsaltsvartpeppar150 g chèvre3 dl grekisk yoghurt1. Citron- och timjanmarinerad kyckling med ugnsrostade rotsaker 4 kycklingfiléer
Jag bidrog med Quesadillas - tunnbröd som stekts två och två med västerbottenost och timjan mellan, och med en av mina favoritsallader med spenat, bigaråer, smörstekt ostronskivling, citron- och timjanmarinerade vita bönor, pekannötter och buffelmozzarella