Timbal recept

Timbal

Timbal

I helgen provade jag att laga något som i Vår kokbok kallades "timbal" och som jag uppfattade som en slags blandning mellan paté och köttförslimpa
Grönsakstimbal

Grönsakstimbal

Ställ timbalerna i långpannan och koka i 30 minuter. Sätt ugnen på 175°C. Sätt in en långpanna och häll i vatten
Gourmet middag - kockar med marthorna

Gourmet middag - kockar med marthorna

Lammfilé inlindad i bacon med rödvinsås och potatistimbal. Med timbalen och rotfruktsfyllningen gick det väldigt mycket tid åt till att tärna fint-fint-fint
Festlig laxtimbal

Festlig laxtimbal

Låt timbalerna stå en stund i formarna innan de stjälps upp. Servera timbalerna i djupa tallrikar. Servera buljongen till timbalerna
Lax- och avokadotimbal

Lax- och avokadotimbal

Har man inga kakmått kan man göra timbaler i plastmuggar. Skålla tomaterna genom att doppa dem snabbt i kokhett vatten, skala och skär dem i små tärningar (ca 5 mm)
Vegetarisk LCHF Rödbetstimbal med Paranötter

Vegetarisk LCHF Rödbetstimbal med Paranötter

Timbalerna är också goda kalla, att ha med som färdkost eller på en utflykt istället för smörgås. Rödbetstimbaler 2 dl strimlad Rödbetsblast 1 dl grovt hackade Paranötter 2 msk Smör 1 dl Crème Fraiche 1 dl Grädde 3 Ekologiska Ägg Riven Muskot Havssalt och nymald Vitpeppar Ekologiska Sesamfrön Fräs den strimlade blasten med nötterna några minuter i smöret
Grillad tonfisk med asiatiska smaker

Grillad tonfisk med asiatiska smaker

Servera med de grönsaker du vill eller gör som jag och grilla även salladslök och broccoli och servera eventuellt en timbal av ris till för extra fyllighet
Morotstimbal

Morotstimbal

Morötterna kokas i lättsaltat vatten, tills de är mjuka. Vispa ihop, ägg, kesella, crème fraiche, salt och peppar
Räktimbaler

Räktimbaler

Stjälp upp timbalerna på tallrik. Skala räkorna. Blanda räkost, chilisås, rivetskal av citron, basilika, hackad gräslök, olja, potatismjöl, youghurt, ägg , salt och peppar
Laxtimbal med räksås och dillpotatis

Laxtimbal med räksås och dillpotatis

Smörj en timbalform med smör och lägg färssmeten i formen. Vänd upp timbalen på ett serveringsfat och garnera med räkor, dill och citron
Aubergintimbal med anjovissmör

Aubergintimbal med anjovissmör

Smakerna ifrån timbalen bryts perfekt av det salta anjovissmöret. Timbal. Timbal. Lent, smakrikt och milt. En fantastisk kombination i en riktigt god förrätt