Vi har själva hunnit grilla lamm ett par gånger den här säsongen och ena gången gjorde vi grillspett och grönsaker i ugnen som vi serverade tillsammans med ett gott vitlökssmör
Dragonsky till grillat lamm. I lördags var det tid igen, det låg en lammrostbiff på gallret, i ugnen stod det en potatiskaka och på spisplattan puttrade en dragonsky
Börja med att göra en god marinad till köttet. Lägg in i kylen tills det är dags att äta. Färskost fylld parmarulle med syrade tomater och grillad lammrostbiff med goda tillbehör 2p. Grilla lammettill en innertemperatur på 56 C
Salladen passar förutom till anka också tilllamm, ja faktiskt till allt kött. Eftersom duck a l'orange är en myyycket traditionell rätt och vi råka ha en hög med apelsiner hemma måste tillbehören helt klart innehålla apelsin, och den här gången blev det en härligt fräsch apelsinsallad
Servera med goda tillbehör, avokadosallad med fetaost är ljuvligt till. Tilllammet åt vi en avokadosallad med fetaost, picklad rödlök, granatäpplen och nigellafrön
Fräs kantarellerna i torr stekpanna tills vätskan kokat in. 3-4 lammkotletter salt svartpeppar smör Grönsaksknyten. Tillsätt smör, fläsket och löken och fräs ca 5 min. Tillsätt farinsocker, balsamvinäger,smulad buljongtärning, grädde, sojakulör och vatten och låt det koka 3-5 min. tillbehör 3-4 lammkotletter salt. ca 5 min Till
Hur man väljer att servera det och vad man vill ha som tillbehör är upp till var och en. Att laga till kött som är så kallad pulled betyder helt enkelt att man låter köttet koka länge, gärna på låg värme, tills det blir så mört att man enkelt kan dra isär det med bara gaffel
Tillbehör. Lammracks som fick marinera i en blandning av harissa och lime, couscous med färsk mynta och torkade aprikoser, tillagat i en buljong med tomat och chili
Som tillbehörtillPåsklammet valde vi en citrusfräsch sallad, istället för pommes frites. Vi tog en riktigt lång promenad ända till hamnen i Platanias en dag, för att få njuta av Restaurang Limanaki’s lamm igen