Behändiga drinktilltugg som kan ligga klara i förväg och bara skäras upp i sista stund. Matig förrätt eller alternativ till kräftorna på bordet - du väljer själv
Förutom tunnbrödssnittarna som vi startade med och smördegsflanet som jag gjorde till kräftbuffén så bjöd mamma på sin underbart goda västerbottenpaj med kantareller, svågern bjöd på minirårakor som stektes à la minute med tillbehör som löjrom, knaprig bacon, gräddfil och finhackad rödlök
Jag gjorde min paj i en pappersform eftersom vi tyckte att det skulle vara skönt att kunna slänga tallrikar, glas och formar i en svart sopsäck efter middagen var färdig och den här pajformen är ganska stor och djup så den fylldes inte helt men om man äter pajen som ett tillbehörtill kräftor så räcker den till 4-5 personer. Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen och låt den sedan vila i kyl i 30 minuter så att den blir lättare att kavla
Laxpastramin med tillbehör kunde vi tillaga i sin helhet hemma, och endast lägga upp på plats. Då kan man istället inleda kräftskivan med en eller flera förrätter som stillar den värsta hungern, och sedan kan man i lugn och ro njuta av kräftorna
Ska man ha det tilldrinktilltugg är minikrustaderna bättre men ska man servera det som tillbehörtill en förrätt eller tillkräftskivan då skulle jag föredra de stora krustaderna
För mig är risotto en hel rätt, jag serverar sällan något mer än själva risotton och det som är i men det passar som tillbehörtill kött, fågel och fisk
Eftersom man måste äta många kräftor för att bli mätt är det bra att ha något mättande tillbehör, min absoluta favorit är att servera små ostpajer till kräftorna
Passar också utmärkt som tillbehörtillKräftskivan Pajdeg. Tillsätt smöret uppskuret i mindre bitar, när smöret finfördelats, tillsätt vattnet och därefter ägget