Skölj av i kallt vatten så eventuell smuts/jord försvinner (brukar finnas i de grönare delarna). Jag älskar purjolök och att smaksätta den med lite citron eller vitvinsvinäger är grymt gott och ett suveränt tillbehörtill både kött och fisk
De här godsakerna äts med fördel lite ljumma men de går även att äta kalla. Bara att skära till de färdigkavlade plattorna, lägga i formar, fylla och sedan in i ugnen
Blanda samman alla ingredienser och låt såsen stå kallttills den ska serveras. Koka potatisar, låt kallna, pensla med olja och grilla potatisarna på gallret
Varm eller kall, till sommarens grillade köttbit likväl som till bakispizzan dagen efter nyårsafton. Bearnaisen går snabbt att svänga ihop och går att äta både varm som kall och med den stora fördelen att den inte innehåller varken smör, olja eller majonäs utan baseras på lätt creme fraiche som håller ner energiinnehållet
Tillbehör. Servera dessutom tillsammans med en kall sås som gör sig extra bra till det kryddiga riset. Trötta dagar som denna kanske risken är stor att det blir hämtpizza eller liknande till middagen
En sallad till kanske men absolut inte nödvändigt. Helt kall, fortfarande saftig, mättande och god. Jag gjorde den först och främst som ett tilltugg och skar upp i små kuber, att småäta av innan en grillmiddag
Häll vätskan över löken och ställ kallt några timmar innan servering. Passar perfekt som tillbehörtill alla former av kötträtter, men speciellt till pulled pork
Låt dressingen stå kallttill servering. Senast vi gjorde egen sushi här hemma så gjorde vi även två olika tillbehör, en gurksallad med en härligt nötig dressing och en skål med sojamarinerade böngroddar