Det blev en väldigt mysig och låång middag då alla lagade sin egen middag och valde sina tillbehör. Romansås passar också väldigt bra tillsammans med fondue
Tomaten, löken och avocadon brukar vi ha som kalla tillbehör. I morse såg vår dotter fonduegrytan i ett skåp och undrade vad det var för spännande pryl, så vi bestämde oss för att det fick bli fonduetill midag idag
Servera med valfria tillbehör, pressad potatis är en perfekt såsuppsugare. Vi är framme vid den skälvande slutspurten på denna galet långa jul- och nyårsledighet, på onsdag är det åter dags att sadla Hero och Brunte för att trampa tillbakatill verkligheten
-)Här serverat som tillbehörtillFondue. 4 hackade oliver/tomathalva1 rödlök1 viltlöksklyftaparmesanostruccolaDela tomaterna så det blir ett lock och en underdelSkär ut innehållet på tomaterna, så det inte blir vattnigtHacka oliverna, rödlöken och pressa i vitlöken och blanda med salt o pepparLägg i fyllningen i de tomma tomathalvornaRiv parmesan och strö överStäll in i ugnen i ca 15 min tills de har fått fin färgLägg upp ruccola på tallriken och lägg på de färdig grillade tomaternaKLART
Altanen började likna en grön oas och sommaren var nästan en enda stor orgie i goda mat där vi åt olika sorters goda grillmiddagar med varierande tillbehör och ett par även på stranden
Nu gick som sagt var minihackarn sönder och vi är inne på vår fjärde stavmixer med tillbehör. Till det hela hör väl att vi använder vår köksutrustning dagligen och det är kanske bara fonduen och pastamaskinen som inte använts på några månader
Häll upp såser och tillbehören i skålar. Grundförutsättningen är att kött, fisk och grönsaker ska skäras i små tunna skivor eller tärningar för att inte få för lång tillagningstid
Häll upp fonduen i en fonduegryta och servera tillsammans med tillbehören. Nu ska fonduen bli "slät", om inte så tillsätt lite mer redning så att det blir en ganska tjock konsistens