Vi har lite födelsedagar på sommaren, och nu kom det till svägerskan och svågerns tur att bli ett år äldre, fast det märksknappt på dem Det bjöd på kräftor med en massa godatillbehör, så alla var sååååå mätta tillsist att vi nästan mådde illa istället
Bakad lök gör sig utmärkt som det som på italienska brukar benämnas som contotini, ett tillbehör, små rätter som serveras tillsammans med huvudrätten, vilket i Italien skulle kunna vara en mindre köttbit eller en korv
Tapenaden använder jag väldigt ofta med olika tillbehör. Jordgubbsdrink med vaniljvodka och lime. Strax innan gästerna skulle anlända så fick jag för mig att vi måste ha en liten sommardrink
De smälter på tungan och kräver inga tillbehör, men enligt "Bröd från Brunkebergs konditori" kan man också servera dem toppade med tapenade eller färskoströra
Jag fick äran göra tillbehören, tack. Men traditionsenligt kom några grannar och eldade med oss och i kylan åt vi sedan lite tilltugg med tapenade och pesto och drack vin och öl
Ännu ett gott tillbehör till grillat. Stekt halloumi med körsbärstomater och olivdressing16 körsbärstomater (gärna olika färger)2 krukor rucolasallad1 paket halloumiost (à 250 g)1 msk oljasaltnymalen svartpepparOlivdressing1/2 dl Tapenade (burk)1 tsk citronjuice2 msk olivolja1/2 dl vatten2 msk finhackad persiljasalt och pepparDetta är ett recept från Buffé nr 9 20031
Ackompanjerad av de enklaste av tillbehör – hasselbackspotatis och ugnsrostade körsbärstomater. Jag serverade min tonfisk med rucola, tomat och hemmagjord tapenade (och det receptet hittar ni här)