Ännu finns det tid kvar att förbereda tillbehören i köket. När det äntligen är dags går det snabbt att ställa fram de typiska tillbehören som i godan ro förberetts i början av rökningen
Vaktelägg är ett gott tillbehör, de vackra äggen är populära här nere. Rökt småfisk Füme hamsi, eller rökta sardiner är en av favoriterna bland Turkisk Meze
Jag kan älska en rökig mör köttbit med klassisk bbq-sås och typiska tillbehör. Det är lätt att bara tänka laxsidor, ”briskets” eller andra charkuterier som man ofta köper färdigrökta
Man kan variera tillbehören något, men jag vet helt klart vad som är min favorit. En varmrökt fårfiol eller några glasburkar med torkade kantareller lockar alltid fram ett leende när man öppnar skåpet
Skiva upp köttet och servera varmt eller kallt med önskade tillbehör. En fylld, benfri kotlettrad med rökt skinka, vitlök, persilja och soltorkade tomater
Vi käkade gratängen som huvudrätt, men den passar lika bra att servera som tillbehör till t. Den här krämiga potatisgratängen med champinjoner och rökt ost blev verkligen jättegod
1tsk rökt paprikapulver. 1 lagerblad 1tsk rökt paprikapulver. Vi gjorde en gryta och valde en lite annan servering på den genom att servera köttet och såsen som grund sen toppar man med vad man önskar