Barnen har inte helt köpt det här med blomkålsmos. Krämig blomkålsmos (4 portioner). Idag blev jag sugen på något kaloririkt och krämigt och vad passar bättre till vit fisk än något mosigt
Perfekt tillbehör till fläskrätter, tex kassler, fläskkotlett mm. Jag har gjort blomkålsmos ett par gånger, men har inte varit helt nöjd tidigare då jag tyckt att moset blir för vattnigt när man tillsätter grädde
Måndag-fredag drar vi ner på kolhydraterna, så det krävs nya tillbehör till vardagsmaten. Blomkålsmos var riktigt gott, även om konsistensen inte riktigt var som potatismos
Tillbehör. Har ni ätit blomkålsmos någon gång. Servera gärna en bit ostgratinerad kassler till blomkålsmoset, det är inte bara ofantligt gott, utan de är ofantligt lättlagat också
Du kan välja själv om du vill ha kycklingfilé, skinkgrytbitar eller fläskfilé, och använda olika tillbehör vilket gör att man aldrig tröttnar på den här goda grytan, som dessutom är enkel att göra
Tillbehör. Blomkålsmos. Servera kycklingen tillsammans med blomkålsmoset och 250 gram skivade champinjoner som steks tillsammans med 1 pressad vitlöksklyfta
Pepparrotsfisk med brynt smör och blomkålsmos — gör så här. 4 personer Ingredienser 600 g vit fiskfilé, t ex MSC-märkt torsk 1 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar 50 g smör 1/2 dl finriven pepparrot Blomkålspuré 1 stort blomkålshuvud (1 kilo) 1 dl vispgrädde 3/4 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar Tillbehör 1 paket frysta haricorts verts (250 g) 800 g kokt potatis
Blomkålsmos. Jag som alltid gillat att laga mat lärde ju mig i efterhand hur jag kunde omvandla mina gamla recept och få till dem så de blev LCHF-vänliga, men det svåraste har nog ändå varit tillbehören
Servera till valfria tillbehör. Koka upp vatten i en vattenkokare. Lägg buketter från 1 medelstort blomkålshuvud och ca 500 g skalade potatisar i en stor kastrull
Purjolök och ett lent blomkålsmos med färsk timjan, blev fina tillbehör. Glöggmarinerat Sidfläsk med Blomkålsmos 4 skivor färskt Sidfläsk 1 dl Glögg, jag tog Dufvenkrooks Prestige 5 cm Purjolök 2 msk Smör 1 tsk Ekologiskt Buljongpulver 1 dl Grädde 1 msk Glöggmarinad ½ tsk Worcestersauce Havssalt och nymald Vitpeppar 3 dl Blomkålsbuketter, jag hade både gul och vit 1 tsk hackad, färsk Timjan 1 msk Smör 2 msk Grädde Skär bort svålkanten från fläsket