Tidningen tara recept

0 Spara
Nya tidningen Matkärlek

Nya tidningen Matkärlek

I förrgår landade det nya fräscha numret av Tidningen Matkärlek i min brevlåda. Allmänt. Nya tidningen Matkärlek
0 Spara
Barnmatsboken i största tidningen

Barnmatsboken i största tidningen

Barnmatsboken i största tidningen. 2016-04-16 11. 55 Kommentera Kategori. Barn, Boken. Barnmatsboken. Uppenbarligen har jag världens bästa förläggare och PR folk i Sydafrika
154 Spara
Grovt bröd i lergryta

Grovt bröd i lergryta

Receptet kommer från senaste numret av tidningen hembakat. Har haft en lergryta, en Römertopf stående i skåpet i många år utan att den har kommit till användning, har aldrig kunnat bestämma mig för om jag vill ha den till brödbak eller till matlagning
129 Spara
Dessert: Choklad- och hallonfrestelse med marängtopp

Dessert: Choklad- och hallonfrestelse med marängtopp

Receptet kommer ur tidningen "Söta desserter". Choklad- och hallonfrestelse med marängtopp. (ca 20 små glas, 8 större portioner)
99 Spara
Kinesisk sötsur sås till stekt kyckling eller anka

Kinesisk sötsur sås till stekt kyckling eller anka

Pressa vitlöksklyftan och blanda med vattnet, låt stå i 10 min. Tillsätt de övriga ingredienserna. Låt det koka upp under omrörning, tills såsen tjocknat
81 Spara
Kryddmarinerad fläskytterfilé

Kryddmarinerad fläskytterfilé

Denna goa fläskytterfilérätt hade jag gjort till min svärmors 70-årsdags middag. Receptet är hämta från en gammal buffé tidning som är sparad
79 Spara
Rimmad Fläsklägg i ugn med Timjan

Rimmad Fläsklägg i ugn med Timjan

Höstmat Nu när det rödgula hösttäcket lägger sig mer och mer över oss, är det gott med rejäl Husmanskost
47 Spara
Sugen på kinamat?

Sugen på kinamat?

När tidningen som receptet var med i kom ut har vi ingen aning om, men att det har några år på nacken råder det ingen tvivel om, formarna på bilderna andas 70-tal och en rubrik lyder "Hawaii-kyckling"
34 Spara
Citronpinoccio

Citronpinoccio

Såå. nu äntligen kommer receptet på Bonustårtan som jag gjorde till vår lokala tidning Barometern - OT
27 Spara
Saftig kyckling i långpanna

Saftig kyckling i långpanna

Jag gillar verkligen mat som lagas i ugnen, och särskilt när hela rätten kan tillagas i en och samma långpanna
23 Spara
Mazarinlik bärkaka

Mazarinlik bärkaka

Receptet kommer kort och gott från tidningen "Hemmets Veckotidning". I somras när det bara var att sträcka handen ut genom dörren för att få tag på färska bär, då bakade jag denna ljuvliga kaka
22 Spara
Köttgryta med potatismos - lite som en "böff" fast inte långkok

Köttgryta med potatismos - lite som en "böff" fast inte långkok

En köttgryta med potatismos är hur gott som helst. Grytan är en lite snabbare version av boeuf bourguignon, eller böff som jag för enkelhetens skull brukar kalla det
21 Spara
Stekpannebröd

Stekpannebröd

Receptet kommer från tidningen Hembakat. Stekpannebröd, eller Stompa som jag är uppväxt med är ett tunt bröd som tillagas i stekpannan på spisen
18 Spara
Glutenfri morotskaka

Glutenfri morotskaka

Precis som receptet på vitlöksgratinerade champinjoner kommer detta recept från tidningen Matkärlek. Precis som receptet på vitlöksgratinerade champinjoner kommer detta recept från tidningen Matkärlek
17 Spara
Foliebakad Öring med Citrontimjan till Gräddstuvade Nässlor

Foliebakad Öring med Citrontimjan till Gräddstuvade Nässlor

Vårkänslor Jag önskar all mina läsare en trevlig långhelg. Från och med idag lägger jag in lite gamla favoriter på min andra blogg, Birgittas Mat i Dalarnas Tidningar
16 Spara
Rödbetssaft som naturlig PWO

Rödbetssaft som naturlig PWO

Nya studier har visat att rödbetssaft kan öka uthålligheten hos elitidrottare. Rödbetor innehåller mycket antioxidanter och fytonäringsämnen, nitrat och betain som bland annat bra för hjärta och kärl
16 Spara
Symöte - Värma liten-hättan!

Symöte - Värma liten-hättan!

Dagens tema är "Värma Liten" - den stora sommar-insamlingskampanjen som drivs av Libris förlag (med Kyrkkaffe-Anna i spetsen), tidningen Dagen och biståndsorganisationen PMU
15 Spara
Klassisk plankstek

Klassisk plankstek

Har ni också svårt för att vara nyskapande och beställa något ni aldrig smakat förut, när det finns klassisk plankstek på restaurangmenyn