Strimla kycklingen och paprikan, salta och peppra, riv ingefäran och dela löken i små bitar. Thaimat med kyckling, 4 pers. 4 kyckling filéer 1 röd paprika 1 chili 2 tsk riven färsk ingefära1 röd lök1vitlöksklyfta1 broccoli i små buskar1 stor burk kokosmjölk 400 ml3 tsk fisksås2 msk tamarin sojaGör så här. 1 röd lök. 1 vitlöksklyfta
Lite gräslök ska det vara till såklart. Jag blev faktiskt lite orolig att det inte skulle vara möjligt att göra thaimat utan sötning, men beslutade mig ändå för att göra ett försök
Eftersom kockan i familjen är krasslig blev det thaimat per take away igår. Gårdagens intag kan ju inte mäta sig med den upplevelsen, speciellt inte med nedsatta smaklökar pga förkylningen
Hetta upp samma olja igen och fräs hälften av vitlöken under omrörning tills den är ljust brun. Ta upp allt ur woken och fortsätt med resterande vitlök och kyckling
Rekomenderar verkligen att göra det om man gillar thaimat och är på semester i Thailand. Woka på hög värme vitlök och kyckling till kycklingen är genomstekt
Jag älskar thaimat och den allra bästa thaimaten finns ju givetvis i Thailand. Hetta upp samma olja igen och fräs hälften av vitlöken under omrörning tills den är ljust brun