Vispa ägg och socker poröst. I dag hade min man bestämt att vi skulle äta thaimat till middag. Wiktor åt hos en kompis medan Wilma hade två "sovaöverkompisar" här och de ville inte äta thaimat
Eftersom kockan i familjen är krasslig blev det thaimat per take away igår. M tog kyckling i röd curry och för mig blev det en väldigt enkel rätt med stekt ris, kyckling och ägg
Nej, det här har inte blivit en asiatisk matlagningsblogg, men med veckans oplanerade tema passar jag på att skriva ett inlägg om hur man lagar en autentisk fried rice i Thailand
Jag gjorde omelett med pinfärska, fina ägg. Jag blev faktiskt lite orolig att det inte skulle vara möjligt att göra thaimat utan sötning, men beslutade mig ändå för att göra ett försök
Förutom kyckling med cashewnötter är Pad Thai den rätt jag oftast beställer när jag äter thaimat, så nu är jag överlycklig att jag lärde mig detta för OJ vad bra det blev
Nu ska jag åka och hämta svägerskan, vi ska njuta av en god buffélunch med thaimat. Nästa gång kommer jag prova att lägga i solrosfrön, det tror jag blir riktigt gott
Det är favorit thaimaten (tillsammans med en hel del andra goda rätter haha). Strimla kycklingen ( lättare när den är fryst och har tinat upp lite grann) Hetta upp en wokpanna med olja och fräs kycklingen och löken som du lägger ner efter att du har skivart den i rejäla klyftor
Oftast när vi köper thaimat så brukar en av rätterna vara Pad Thai. I fredags var jag väldigt sugen på thaimat och just på Pad Thai och var helt inställd på att köpa detta men så fick jag se i senaste numret av Buffé att där fanns ett recept på just denna rätten så jag bestämde mig för att tillaga den själv istället
Inte vilken snabbmat som helst utan den bästa av de alla, nämligen Thaimat. Dra in det till kanten av stekpannan, slå i lite olja på den tomma ytan och knäck sedan i ett ägg i taget
Idag blev det köptemat, thaimat närmare bestämt. 1 ägg. 1 ägg. Inledde lördagen med ett löparpass. Så himla jobbigt, körde intervaller, pust, när ska det bli lättare undrar jag