Skär laxen i små kuber och mixa i matberedare tillsammans med ägget och grädden till en slät färs. Finhacka paprikan, salladslöken, citrongräset och chili och rör ned i färsen tillsammans med rivet skal av 1/2 lime, currypaste, Worcestershire-sås, soja och olja. 1 ägg. 2-3 msk soja
Nitima, min thailändska matguru. Blanda därefter ner tomatpuré, fond och soja. Vänd dem i olja, salt, timjan (om du har torkad) och peppar och lägg i ugnsfast form
ark vårrulledeg (kan köpas i thailändska/kinesiska butiker). Lägg rullarna att rinna av på hushållspapper, strö över salt och ät dem varma som tilltugg, eventuellt med soja och sötsur chilisås att doppa dem i
Lägg fisken i en matberedare och lägg i fisksås, koriander, chili, vitlök, ingefära, limeskal, limejuice, limeblad och mixa igen tills allt är en slät blandning
Tillsätt pressad vitlök, färs, soja ostronsås och peppar. Rulla vidare till ett paket, men pensla den sista biten med uppvispat ägg som limmar ihop paketen
Vispa samman ägg, soja, och ev fisksås till en jämn smet med en gaffel. Lägg fyllningen på omeletten och vik in kanterna flera cm så att den blir fyrkantig
½ dl ljus soja. Servera med stekt ägg i strimlor. Stek baconen tillsammans med vitlöksbitarna. När baconen börjar bli klara, häll i salladslöken och citrongräset och stek tills det är klart