Thailändska risnudlar recept

Thailändska nudlar – Pad Thai

Blötlägg risnudlarna enligt förpackningens anvisningar. Smaka av med Nam Pla (den thailändska fisksåsen), socker och lime- eller citronjuice
Jennie Walldéns thailändska biffsallad

Jennie Walldéns thailändska biffsallad

200 g risnudlar. Sallad600 g flankstek eller entrecôte salt och svartpeppar 200 g risnudlar 0,5 gurka 1 knippe rädisor 1 dl sockerärtor 1 röd paprika 3 salladslökar 1 kruka färsk koriander ev 2 dl färska böngroddar 100 g jordnötter, grovhackade
Jennie Walldéns thailändska biffsallad

Jennie Walldéns thailändska biffsallad

sallad600 g flankstek (eller entrecôte) salt svartpeppar 200 g risnudlar 0,5 gurka 1 knippe rädisa 1 dl sockerärtor 1 röd paprika 3 salladslökar 1 kruka färsk koriander ev 2 dl böngroddar 100 g jordnötter, grovhackade
Phad Thai Thailändska wokade nudlar

Phad Thai Thailändska wokade nudlar

200 gram breda risnudlar (den som liknar tagliatelle). 12 krm hett chilipulver till garnering och servering eller efter tyckeLägg risnudlarna i blöt i kallt vatten enligt paket (ca 20 minuter)
Thaikväll med Santa Maria!

Thaikväll med Santa Maria!

 De hade verkligen gått in för att ge oss hela bilden av Thailändsk matkultur, och fått tag på Thailändska specialitéer, som vi svenskar kanske inte tycker smakar eller definitivt inte tycker luktar så gott, och då syftar jag på frukten Durian
Vegetarisk pad thai

Vegetarisk pad thai

Hur som helst, det ni ser på bilden är inget mindre än en omgjord variant av den thailändska rätten pad thai
Seitan Pad Thai,4 port200g seitan (kan ersättas med annat gott...

Seitan Pad Thai,4 port200g seitan (kan ersättas med annat gott...

Seitan Pad Thai,4 port200g seitan (kan ersättas med annat gott vegokött, tex tzay, hård tofu eller sojakött)200g silkestofu3 vitlöksklyftor1 schalottenlök1 msk råsocker1/2 dl tamarindpasta (finns på “asiatiska hyllan”)1/2 tsk chili flakes2 dl böngroddar3 vårlökar2 msk riven inlagd rova*400g platta thailändskarisnudlar1 lime2 msk soja2 msk krossade jordnötter (cashews, mandlar eller andra nötter går bra om man har jordnötsallergiker hemma som jag råkar ha)1 knippe färsk koriandersalt och vitpepparBlötlägg nudlarna i ljummet vatten under tiden du förbereder resten av ingredienserna, håll ett öga på dem för du vill att de ska bli mjuka och böjliga men inte sladdriga. 2 msk riven inlagd rova*400g platta thailändskarisnudlar

Pad thai

Denna klassiska thailändska rätt beställer jag ofta när vi är i Thailand och det är alltid lika gott var man än beställer det

Pad Thai

Det är dock svårt att hitta autentiska thailändska recept har jag märkt, och jag är inte jätteimpad av currygrytorna
Colorful black bean noodle thai-wok

Colorful black bean noodle thai-wok

Här om dagen gjorde jag denna superduperwok med massor av färgglada grönsaker, thailändska smaker, färsk thaibasilika, kokosmjölk och de härliga svarta bön-nudlarna från a la eco
Pad Thai på syrsor

Pad Thai på syrsor

Vatten att koka risnudlarna i. Koka risnudlarna i en kastrull i enlighet med instruktioner på paketet. Häll av vattnet och ställ risnudlarna åt sidan
Glutenfritt i Thailand

Glutenfritt i Thailand

En bra sak är att thailändska pannkakor (roti) görs på rismjöl så det blev det nästan alla kvällar på vägen hem

Thailändska risnudlar

350 gram japanska risnudlar. Tillaga nudlar. Hetta upp olja i en wok på stark värme. Woka charlottenlök, cilifrukt och ingefära i 2 minuter
Äkta Thailändska vårullar

Äkta Thailändska vårullar

300g små vårulleplattor2 dl hackad kyckling eller fläsk1 ägg250 g risnudlar, kokta kalla1/2 dl skuren vitköl1/2 dl riven morrot1 msk hackad vitlök1/4 msk svartpeppar2 msk fisksås1 msk socker5 dl veg olja till friteringKoka grovt rivna morrötter och vitkålen tills de mjuknat något. 250 g risnudlar, kokta kalla