200 g risnudlar. Sallad600 g flankstek eller entrecôte salt och svartpeppar 200 g risnudlar 0,5 gurka 1 knippe rädisor 1 dl sockerärtor 1 röd paprika 3 salladslökar 1 kruka färsk koriander ev 2 dl färska böngroddar 100 g jordnötter, grovhackade
200 gram breda risnudlar (den som liknar tagliatelle). 12 krm hett chilipulver till garnering och servering eller efter tyckeLägg risnudlarna i blöt i kallt vatten enligt paket (ca 20 minuter)
Ofta brukar det bli thailändska rätter men sällan eller aldrig vietnamesiska rätter. Detta är en soppa (med olika varianter) baserad på buljong som man sedan har tillsatt en mängd grönsaker och risnudlar till
De hade verkligen gått in för att ge oss hela bilden av Thailändsk matkultur, och fått tag på Thailändska specialitéer, som vi svenskar kanske inte tycker smakar eller definitivt inte tycker luktar så gott, och då syftar jag på frukten Durian
Seitan Pad Thai,4 port200g seitan (kan ersättas med annat gott vegokött, tex tzay, hård tofu eller sojakött)200g silkestofu3 vitlöksklyftor1 schalottenlök1 msk råsocker1/2 dl tamarindpasta (finns på “asiatiska hyllan”)1/2 tsk chili flakes2 dl böngroddar3 vårlökar2 msk riven inlagd rova*400g platta thailändskarisnudlar1 lime2 msk soja2 msk krossade jordnötter (cashews, mandlar eller andra nötter går bra om man har jordnötsallergiker hemma som jag råkar ha)1 knippe färsk koriandersalt och vitpepparBlötlägg nudlarna i ljummet vatten under tiden du förbereder resten av ingredienserna, håll ett öga på dem för du vill att de ska bli mjuka och böjliga men inte sladdriga. 2 msk riven inlagd rova*400g platta thailändskarisnudlar
Här om dagen gjorde jag denna superduperwok med massor av färgglada grönsaker, thailändska smaker, färsk thaibasilika, kokosmjölk och de härliga svarta bön-nudlarna från a la eco