Thailändska jätteräkor recept

Thailändska räkkakor

Thailändska räkkakor

16 råa jätteräkor. 116 råa jätteräkor 1 stort ägg 4 cm purjolök, skivad 2 msk färskpressad citronjuice 1 msk dijonsenap 1 msk hackad koriander, färsk ½ tsk chilisås (HP'
Fredagstipset - Thailändsk räkcocktail

Fredagstipset - Thailändsk räkcocktail

När jag vill skämma bort mig själv med något riktigt gott blir det skaldjur och thailändska smaker. På Coop kan man köpa ekologiska jätteräkor
Extraprisjakten v 5 Minnen från Thailand

Extraprisjakten v 5 Minnen från Thailand

Dessa stora räkor är användbara eftersom de kan ersätta de miljöförbjudna jätteräkorna i många fall. Pad Thai (2 port)150 g thailändska risnudlar1 ägg1 vitlöksklyfta, hackad1 rödlök eller annan mild lökCa 1 dl strimlad vitkål10 små broccolibuketterCa 2 dl mungböngroddar1,5 msk fisksås1,5 msk pressad lime1 tsk palmsocker (eller vanligt socker)ChiliflakesLimeklyftor20 skalade räkorFärsk koriander1/2 dl hackade salta jordnötterTillred nudlarna enligt instruktion på paketet. 150 g thailändska risnudlar

Thailändska räkkakor

16 råa jätteräkor. Mixa räkorna grovt i mixer. Tillsätt ägg, lök, citronjuice, senap, koriander, chilisås, salt och peppar

Jätteräkor i kokoscurry

ca 30 djupfrysta råa jätteräkor. 1-2 tsk currypasta (gärna den thailändska). 1.  Tina räkorna och skala dem men låt den sista stjärtbiten vara kvar

Pad Thai

200-250 g skalade och grovt delade scampi eller andra jätteräkor. 250 g thailändska risnudlar. Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen