Thailändsk sojasås recept

Thailändsk kyckling

Thailändsk kyckling

Blanda vitlök, chili, limeskal, sojasås, brunt farinsocker, solrosolja och sesamolja. Kvällens middag blev en favorit vi inte ätit på länge – Thailändsk kyckling med nudlar
Annas nudelwok

Annas nudelwok

1 dl thailändsksojasås. 1 dl thailändsksojasås. Wokpannan fylld med ett gäng färska grönsaker. Igår blev det thaiwok till middag, en riktig favorit
Gai pad krapow – het thaibasilikakyckling

Gai pad krapow – het thaibasilikakyckling

En het dag som denna bjöd värdparet på thailändsk middag - Gai pad krapow. vanlig sojasås). Kanske behövs lite mer fisksås för att runda av och ge den där typiskt thailändska smaken
Grymmaste kycklingrätten

Grymmaste kycklingrätten

Jag hittade ett recept på thailändsk kyckling som lät spännande. Blanda vitlök, chili, limeskal, sojasås, brunt farinsocker, solrosolja och sesamolja
‎Stekt ris med räkor och räkbullar (stark)

‎Stekt ris med räkor och räkbullar (stark)

Krydda med buljongpulver, vattnet, sojasåsen och sockret. 100 g thailändsk räkor skalade. 100 g thailändsk räkor skalade 100 g räkbullar 8-10 färska röda chili 1 skivad morot ½ skivad gullök 1 tsk hönsbuljong pulver 1 msk soja 1 msk socker 2 msk vatten 300 g kokt ris 2 msk olja

Chicken, chili & cashew

Bra genomgång i början om hur man ska skära grönsakerna eat me eller no eat me style, genomgång av ingredienserna både sojasåser och grönsaker och framför allt vad man ska änka på i den thailändska matlagningen nämligen att man ska balansera sött, salt, surt och bittert

Satayspett

Thailändsk mat kännetecknas av att alla smakerna känns. 8 msk sojasås. 7 msk sojasås. Gör så här med marinaden
Perfekt mat att bjuda på

Perfekt mat att bjuda på

Thailändsk gurksallad. Sojasås brukar också vara populärt. Jag gjorde också en thailändsk gurksallad. Thailändsk gurksallad
Recension: Ho’s Kina, Stockholm

Recension: Ho’s Kina, Stockholm

Några dörrar bort äger samma familj även en thailändsk restaurang som har en vegansk meny, och här på den kinesiska finns en vegetarisk meny, som inkluderar en hel del veganska rätter
Thailändska vårrullar

Thailändska vårrullar

Igår var det dags för Thailändsk matlagningskurs igen, på schemat stog thailändska vårrullar och Käng-ka-ri-kai (kyckling curry)
Pankopanerad lax

Pankopanerad lax

ca 2 msk sojasås (jag använder helst Kikkoman). 1/2 dl sojasås (ev. gärna 1-2 msk thailändsk fisksås, Nam Pla (kan ersättas med mer soja). ca 2 msk sojasås. 1/2 dl sojasås. 1-2 msk thailändsk fisksås
Kyckling med cashewnötter

Kyckling med cashewnötter

I våras gick jag en kurs i Thailändsk matlagning där vi lagade många rätter som "smakade som i Thailand"