En mycket traditionell rätt i Thailand är kyckling med basilika, men då ska det vara thailändska basilika som har en lite söt men samtidigt lite besk smak
Bra genomgång i början om hur man ska skära grönsakerna eat me eller no eat me style, genomgång av ingredienserna både sojasåser och grönsaker och framför allt vad man ska änka på i den thailändska matlagningen nämligen att man ska balansera sött, salt, surt och bittert
Som ni ser har väntan varit lång men nu är dagen äntligen här och i premiärkoppen ska vi få smaka ett Thailändskt kaffe rostat av "The beautiful bean" i Morgongåva utanför Uppsala, spännande
1 msk soja. Skär quornen i ca 1 cm breda strimlor och fräs i olja med soja. 1 msk soja. Quorn är väldigt tacksamt för det är bara att ta ett kycklingrecept och översätta det till quorn istället
Blanda ihop alla ingredienser till sojasåsen i en skål. Sojasås. 2 msk ostronsås (kan ersättas med japansk soja). 2 msk sötsoja (tex ketjap manis, kan ersättas med socker eller honung)
Vi hade fått reda på att vi kunde ta med en egen ingrediens och jag valde att ta med ponzu, en japansk citrussmakande lite sötsoja samt mirin, en något söt japansk risvinäger