Thailändsk palmsocker recept

Chu chee fisk- Thailändsk gryta med lax

Chu chee fisk- Thailändsk gryta med lax

Det är en smaksak hur mycket röd curry, fisksås och palmsocker du har i såsen. Enkel och fantastiskt god thailändsk gryta som jag lärde mig på en matlagningskurs av den thailändska stjärnkocken Ian Kittichai
Nam tok, thailändsk biffsallad

Nam tok, thailändsk biffsallad

Innan frugan åkte til jobbet idag så sa hon att hon vill att jag försöker laga Nam tok, thailändsk biffsallad till middag ikväll
Pad thai

Pad thai

Receptet fick jag av en thailändsk försäljare som jobbar i en asiatisk livsmedelsbutik, Thailaan Supermarket
Fisksoppa med kokosmjölk

Fisksoppa med kokosmjölk

Utsökt thailändsk fisksoppa med sting och mycket smaker. 2 tsk palmsocker (kan ersättas med 1 tsk vanligt- eller brunt farinsocker). Tillsätt kokosmjölk, 5 dl vatten, smula i buljongtärningen, smaksätt med fisksås och palmsocker. 2 tsk palmsocker (kan ersättas med 1 tsk vanligt- eller brunt farinsocker)
Gaeng Ped – Äkta röd thaicurry

Gaeng Ped – Äkta röd thaicurry

Gaeng ped- Äkta Thailändsk röd curry med bambuskott och kyckling. 2 tsk palmsocker (kan ersättas med 1 tsk vanligt socker). Blanda i den andra koksmjölken, bambuskott, fisksås, palmsocker, limeblad, buljong och låt koka under lock i ca 10-15 min. 2 tsk palmsocker (kan ersättas med 1 tsk vanligt socker)
Massaman curry på nötkött

Massaman curry på nötkött

Massaman curry är en Thailändsk version av en maträtt som ursprungligen var persisk. På Thailändska heter den nam phrik kaeng massaman eller nam phrik kaeng matsaman
Massaman curry

Massaman curry

Massaman curry är en thailändsk stuvning med rötterna i Persien. Den tros ha skapats vid det thailändska hovet Ayutthaya under 1600-talet. 1 masked palmsocker (eller brunt socker)
Thaikyckling med cashewnötter

Thaikyckling med cashewnötter

1 msk thailändsk chilisås som svag chilipasta ex Mae Pranom thai chili paste. 1 tsk palmsocker eller råsocker eller strösocker
Gai pad krapow – het thaibasilikakyckling

Gai pad krapow – het thaibasilikakyckling

En het dag som denna bjöd värdparet på thailändsk middag - Gai pad krapow. Kanske behövs lite mer fisksås för att runda av och ge den där typiskt thailändska smaken
Som Tam Thai (het syrlig papaya sallad)

Som Tam Thai (het syrlig papaya sallad)

stark thailändsk chilisås. Smaka av och tillsätt mer chili, palmsocker eller fisksås om det behövs. 1 msk Palmsocker. Tillsätt ungefär 4 msk pressad lime, fisksås och palmsocker och blanda med en stor sked. 1 msk Palmsocker
Sötsurt fläsk

Sötsurt fläsk

Sötsurt fläsk är gott med thailändskt jasminris till. 1 tsk palmsocker (eller brunt socker, farinsocker eller strösocker)