Det är en smaksak hur mycket röd curry, fisksås och palmsocker du har i såsen. Enkel och fantastiskt god thailändsk gryta som jag lärde mig på en matlagningskurs av den thailändska stjärnkocken Ian Kittichai
Utsökt thailändsk fisksoppa med sting och mycket smaker. 2 tsk palmsocker (kan ersättas med 1 tsk vanligt- eller brunt farinsocker). Tillsätt kokosmjölk, 5 dl vatten, smula i buljongtärningen, smaksätt med fisksås och palmsocker. 2 tsk palmsocker (kan ersättas med 1 tsk vanligt- eller brunt farinsocker)
Gaeng ped- Äkta Thailändsk röd curry med bambuskott och kyckling. 2 tsk palmsocker (kan ersättas med 1 tsk vanligt socker). Blanda i den andra koksmjölken, bambuskott, fisksås, palmsocker, limeblad, buljong och låt koka under lock i ca 10-15 min. 2 tsk palmsocker (kan ersättas med 1 tsk vanligt socker)
Massaman curry är en Thailändsk version av en maträtt som ursprungligen var persisk. På Thailändska heter den nam phrik kaeng massaman eller nam phrik kaeng matsaman
Massaman curry är en thailändsk stuvning med rötterna i Persien. Den tros ha skapats vid det thailändska hovet Ayutthaya under 1600-talet. 1 masked palmsocker (eller brunt socker)
En het dag som denna bjöd värdparet på thailändsk middag - Gai pad krapow. Kanske behövs lite mer fisksås för att runda av och ge den där typiskt thailändska smaken
stark thailändsk chilisås. Smaka av och tillsätt mer chili, palmsocker eller fisksås om det behövs. 1 msk Palmsocker. Tillsätt ungefär 4 msk pressad lime, fisksås och palmsocker och blanda med en stor sked. 1 msk Palmsocker