Men linser i den här tror jag kan vara världs också som alternativ. Okej, nu pratar vi om dagens recept istället, den här thailändska kycklinggrytan, eller soppan om man vill kalla den det
Jag har försökt mig på en food fusion mellan indiskt och thailändskt i den här rätten. Dahl är en indisk gryta som brukar innehålla linser, kikärtor eller bönor
Blev nyfiken på det här med att laga ris i ugn på thailändskt och utgick från det här receptet. Tillsätt en näve röda linser (kan uteslutas, men är smart ur mättnads- & proteinsynpunkt) och låt koka 10-15 minuter
Det blev en pad kan na som enligt uppgift skulle innehålla "thailändska grönsaker och ostronsås*". På burken stod det att man kunde laga grytbasen antingen med kött (kyckling) eller vegetariskt med blomkål och linser, men jag alternerade lite och använde mig av quornbitar tillsammans med tomat, morot och gullök
Och så i fredags då, jag fick finfint middagsbesök och bjöd på thailändsk fiskgryta. Bara att hacka några vitlöksklyftor, fräsa i olja, hälla på röda linser och vatten+grönsaksbuljong och koka i ca 10-15 minuter
Den lena linssoppan blir thailändsk med fisksås, lime och koriander. Koka upp och lägg i linserna. 1 dl röda linser. Koka under lock tills linserna är mjuka, 8 - 10 minuter
Häll oljan i botten på en djup stekpanna eller wokpanna och tillsätt riset, linserna (icke blötlaggda), currypastan, currypulvret, flytande honung, thailändsk fisksås och hackade vitlöksklyftor