Inlägget Chu chee fisk- Thailändsk gryta med lax dök först upp på ZEINAS KITCHEN. Enkel och fantastiskt god thailändsk gryta som jag lärde mig på en matlagningskurs av den thailändska stjärnkocken Ian Kittichai
Skär laxen i små kuber och tillsätt i grytan tillsammans med pressad lime. 300 g laxfilé. 2 st morötter 2 st salladslökar eller en bit purjolök 1 st citrongräs 2 msk färsk ingefära 1 st vitlöksklyfta 1 msk solrosolja 1 burk kokosmjölk 5 dl fiskbuljong 300 g laxfilé 1 st lime, saften 100 g sockerärtor 200 g skalade räkor Salt, efter smak Vitpeppar, efter smak
För 6-7 port1/2 purjolök2 morötter3 tomater100 gram färska champinjoner4 port kokta nudlar1 liter grönsaksbuljong600 gram torsk och laxtärningar (jag tog bara lax)1 påse Lime wok spice mix1 limesalt och pepparSkär purjolök och morötter i sneda skivor och tomaterna i grova tärningar
Salta laxfilén ordentligt på båda sidor och lägg den i en ugnsform. Häll över laxen. In i ungen på 200 grader i ca 40 min (beronde på hur tjock laxen är) När laxen är genomkokt så är det färdigt. Serveras med ris 1 kg laxfilé. 2 burkar thailändsk kokosmjölk
Och mycket goda smaker med lime, lax och koriander. Skär laxen i små kuber. 1 savoykål (ca 500 g) 1 paket Kelda spicy thai soppa 400 g laxfilé 2 krm salt 2 msk färskpressad lime koriander GÖR SÅ HÄR. 400 g laxfilé
Med detta gjorde jag i ordning en thailändsk gryta på svenskt vis med fläskfilé som kött och andra ingredienser såsom grädde, tomatkross, kokosmjölk, babymajs och koriander bland annat som jag fann i kyl och skafferi