Häll på kokosmjölken och lägg i citrongräset. Thailändsk fiskgryta med räkor och kokosmjölk6 pers3 citrongräs1 msk olja3 msk röd thaicurry2 burkar kokosmjölk2 röda chilifrukter (finhackade)1 vitlöksklyfta (hackad)2 msk finriven ingefära1 kryddmått chiliflakes1 lime, rivet skal och saft1 msk hackad koriandersalt1 kg koljafilé (eller torsk)½ kg räkor med skalBanka citrongräset med skaftet på kniven (för att lösgöra smakerna)
1 burk kokosmjölk/grädde. Dela champinjonerna och skär halvorna i tunna skivor. Skär paprika och chili i smala strimlor, kärna ur chilin om du vill ha en mildare soppa
Riset kokas i kokosmjölk, vilket ger den extra mättnad och extra god smak förstås. Dagens Meat-free Monday recept är en sallad, men ingen vanlig, tråkig sallad utan en spännande thailändsk sallad med massor med olika smaker som kommer vara som en smakexplosion i din mun