Thailändsk kokosmjölk recept

Thailändsk lax i ugn med kokosmjölk, lime och ingefära

Thailändsk lax i ugn med kokosmjölk, lime och ingefära

2 burkar kokosmjölk. 700 g laxsida (gärna mittenbiten) 1 gul lök
, tunt skivad 5 cm ingefära 2 klyftor vitlök 2 citrongräs 2 burkar kokosmjölk 2 röda chilifrukter, tunt skivade 1-2 msk fisksås 2-3 lime salt 100 g cocktailtomater 200 g ostronskivling 1 kruka koriander jasminris till servering
Thailändsk fiskgryta med räkor och kokosmjölk

Thailändsk fiskgryta med räkor och kokosmjölk

Häll på kokosmjölken och lägg i citrongräset. Thailändsk fiskgryta med räkor och kokosmjölk6 pers3 citrongräs1 msk olja3 msk röd thaicurry2 burkar kokosmjölk2 röda chilifrukter (finhackade)1 vitlöksklyfta (hackad)2 msk finriven ingefära1 kryddmått chiliflakes1 lime, rivet skal och saft1 msk hackad koriandersalt1 kg koljafilé (eller torsk)½ kg räkor med skalBanka citrongräset med skaftet på kniven (för att lösgöra smakerna)
Thailändsk fläskfilégryta

Thailändsk fläskfilégryta

Lägg tillbaka köttet och häll på kokosmjölk, creme fraiche, fond, finhackad chili och ingefära. Thailändsk fläskfilégryta 4 port. 2 dl lätt kokosmjölk
Thailändsk filé

Thailändsk filé

Häll i kokosmjölk och fraiche. 2 dl kokosmjölk (max 7%). Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Bryn 3 min på varje sida
Thailändsk fiskgryta

Thailändsk fiskgryta

Häll sedan ner kokosmjölken och pak choi. 1 burk kokosmjölk, 400 ml. 1 burk kokosmjölk, 400 ml 600 gram torskfilé
Thailändsk sallad med kokosris och jordnötsdressing

Thailändsk sallad med kokosris och jordnötsdressing

Riset kokas i kokosmjölk, vilket ger den extra mättnad och extra god smak förstås. Dagens Meat-free Monday recept är en sallad, men ingen vanlig, tråkig sallad utan en spännande thailändsk sallad med massor med olika smaker som kommer vara som en smakexplosion i din mun
Thailändsk kycklingfilé

Thailändsk kycklingfilé

Här kommer ett smarrigt gott med kyckling och kokosmjölk. Gillar man inte kokosmjölk kan man byta mot annat