Fisk och kokos är som skapta för varandra. Fisk och kokos är en synnerligen lyckad kombo. Rosta kokosen i torr stekpanna på medelvärme tills den får lite färg
LCHF kokosmjölk sås passar perfekt med asiatiska fiskkakor eller som tillbehör till grönsaker. Jag älskar kokos, kokosflingor eller kokosmjölk och använder den väldigt ofta i min hälsosamma inte bara LCHF matlagning
Till rendang ska man väl egentligen servera någon typisk indonesisk sidorätt, men jag hade en gurka hemma och tyckte att det skulle passa bra med en svalkande gurksallad till den heta curryn, så jag gjorde en favorit, nämligen thailändsk gurksallad, som jag hämtat från min bloggande vän Carolines blogg
Rullarna serveras med ajad, en slags thailändsk gurkrelish. )Kycklingkebab på asiatiskt sätt (ca 12 st)400g malen kyckling*1 dl torkade brödsmulor (eller skorpsmulor)3 klyftor vitlök, hackade1,5 msk sesamfrön1 msk kokosolja1 msk fisksås1 msk soja2 tsk riven ingefära2 tsk limesaft1 stjälk vårlök1 stjälk citrongräs (mjuka delen, finhackad)1 dl hackad koriandersalt*ja köpte majskycklingfilér och malde köttet med en köttkvarn. Du kan också be din köttförsäljare göra det för dig, eller köp färdig malenLägg köttet i en skål tillsammans med brödsmulornaStek vitlöken och sesamfröna i kokosoljan tills de fått lite färg, lägg åt sidan och svalnaLägg i resten av ingredienserna i skålenBlanda i också vitlök och sesamfröna, blanda till en jämn massaLägg i kylskåpet för ca 30 minStek en provbit och smaka avRulla lite av massan in i en rispappersrulle (som du doppat i hett vatten, se instruktioner på paketet)Stek rullarna i en blandning av kokos- och rapsolja tills rullarna har en fin färg och köttet blivit klart (i ca 8 min)Dela på hälft och servera som varma med hjärtsallad, finhackade örter och ajadAjad (gurkrelish, ca 1,5 dl)2 msk socker1/2 tsk salt4 msk risvinsvinäger1 liten gurka, urgröpt1 liten shalottenlök1 medelstor, röd chili (eller enligt smak)Blanda socker, salt och risvinsvinäger Skär up gurkan, löken och chilin Blanda samman alla ingredienser och låt stå i kylskåpet ca 30 minÖvriga ingredienserrispappersark (såna som passar till fritering/stekning, de skall inte innehålla tapioka)hjärtsalladasiatisk mynta, finhackadkaffirlimeblad, finhackad(sriracha)Kanakepakot aasialaisittain (n. 1 msk kokosolja
Det är något speciellt gott med riktig thailändsk mat. Jag gissar att det är kokosen kombinerat med den fräscha men ändå så intensiva smaksättningen - citrongräs, lime, chili, curry
Servera gärna med en god thailändsk gurksallad. Strö över rostad kokos och vårlök och servera med ris. Ca 1 kg kycklinglårfilé1 dl kokos100-200 g cashewnötter2 gula lökar, skuren i stora bitar8 vitlöksklyftor, hackade1-2 röda chili1 stor röd paprika1 dl ostronsås50 ml fisksås2 tsk socker1 färsk ananas, hackad i mindre bitar5 salladslök, hackadRosta kokosen i en torr stor stekpanna. 1 dl kokos