Thailändsk kokos recept

Thailändsk fiskgryta med kokos

Thailändsk fiskgryta med kokos

Blanda i kokosmjölk, mjölk, fiskbuljong, limeblad. Lägg dem i kokossåsen och koka i 5 minuter. 1 burk kokosmjölk
Thailändsk fläskfilé

Thailändsk fläskfilé

Häll i kokosmjölk och matyoghurt. 2 dl kokosmjölk. Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Skölj och skär purjolökarna i sneda skivor
Thailändsk curry – the basics

Thailändsk curry – the basics

Mest kända är kanske de thailändska curryrätterna, heta, mustiga av kokos eller lätta och syrliga, ofta med namn efter chilin som använts

Thailändsk fisk med kokostopping

Fisk och kokos är som skapta för varandra. Fisk och kokos är en synnerligen lyckad kombo. Rosta kokosen i torr stekpanna på medelvärme tills den får lite färg
Thaigryta utan kokos och grädde

Thaigryta utan kokos och grädde

Gärna med thailändsk inspiration på smaksättningen. Grytor med mycket grönsaker och med asiatiska smaker är en favorit här hemma hos oss
Kycklinggryta med Kokos och Curry

Kycklinggryta med Kokos och Curry

Vi har en väldigt bra restaurang i Östersund, Lilla Siam, dit går jag när jag vill ha riktigt god Thailändsk mat
Lax med kokos & koriander salsa

Lax med kokos & koriander salsa

Ta fram en stor bunke och blanda i kokosmjölken. Tärna tomaterna och hacka löken fint, blanda i kokosmjölken

LCHF kokosmjölk sås

LCHF kokosmjölk sås passar perfekt med asiatiska fiskkakor eller som tillbehör till grönsaker. Jag älskar kokos, kokosflingor eller  kokosmjölk och använder den väldigt ofta i min hälsosamma inte bara LCHF matlagning
Rendang - indonesisk curry

Rendang - indonesisk curry

Till rendang ska man väl egentligen servera någon typisk indonesisk sidorätt, men jag hade en gurka hemma och tyckte att det skulle passa bra med en svalkande gurksallad till den heta curryn, så jag gjorde en favorit, nämligen thailändsk gurksallad, som jag hämtat från min bloggande vän Carolines blogg
Thaiinspirerad köttfärssås

Thaiinspirerad köttfärssås

Tillsätt kelda kokos och fisksås. 2½ dl Kelda kokos. 3 msk thailändsk fisksås. Skala och hacka lök och vitlök
Kyckling med koriander

Kyckling med koriander

Chili, koriander och kokos ger en utsökt thailändsk smak på denna kycklinggryta. Servera med ris överstrött med rostad kokos
Hönskebab på asiatiskt sätt - samma på finska

Hönskebab på asiatiskt sätt - samma på finska

Rullarna serveras med ajad, en slags thailändsk gurkrelish. )Kycklingkebab på asiatiskt sätt (ca 12 st)400g malen kyckling*1 dl torkade brödsmulor (eller skorpsmulor)3 klyftor vitlök, hackade1,5 msk sesamfrön1 msk kokosolja1 msk fisksås1 msk soja2 tsk riven ingefära2 tsk limesaft1 stjälk vårlök1 stjälk citrongräs (mjuka delen, finhackad)1 dl hackad koriandersalt*ja köpte majskycklingfilér och malde köttet med en köttkvarn. Du kan också be din köttförsäljare göra det för dig, eller köp färdig malenLägg köttet i en skål tillsammans med brödsmulornaStek vitlöken och sesamfröna i kokosoljan tills de fått lite färg, lägg åt sidan och svalnaLägg i resten av ingredienserna i skålenBlanda i också vitlök och sesamfröna, blanda till en jämn massaLägg i kylskåpet för ca 30 minStek en provbit och smaka avRulla lite av massan in i en rispappersrulle (som du doppat i hett vatten, se instruktioner på paketet)Stek rullarna i en blandning av kokos- och rapsolja tills rullarna har en fin färg och köttet blivit klart (i ca 8 min)Dela på hälft och servera som varma med hjärtsallad, finhackade örter och ajadAjad (gurkrelish, ca 1,5 dl)2 msk socker1/2 tsk salt4 msk risvinsvinäger1 liten gurka, urgröpt1 liten shalottenlök1 medelstor, röd chili (eller enligt smak)Blanda socker, salt och risvinsvinäger Skär up gurkan, löken och chilin Blanda samman alla ingredienser och låt stå i kylskåpet ca 30 minÖvriga ingredienserrispappersark (såna som passar till fritering/stekning, de skall inte innehålla tapioka)hjärtsalladasiatisk mynta, finhackadkaffirlimeblad, finhackad(sriracha)Kanakepakot aasialaisittain (n. 1 msk kokosolja
Tom Kha Tofu - vegetarisk thaisoppa

Tom Kha Tofu - vegetarisk thaisoppa

Det är något speciellt gott med riktig thailändsk mat. Jag gissar att det är kokosen kombinerat med den fräscha men ändå så intensiva smaksättningen - citrongräs, lime, chili, curry
Röd curry med entrecote och svart ris

Röd curry med entrecote och svart ris

ris3 dl svart thailändskt ris 1 krm salt 2 msk matolja 2 msk riven kokos 5 dl vatten. Röd currysås1 schalottenlök 1 klyfta vitlök 1 citrongräs 2 limeblad 1 torkad chilifrukt 1 msk tomatpuré 2 msk röd currypasta 1 msk curry 3 msk matolja 800 ml kokosmjölk [2 burkar] 1 köttbuljongtärning 1 msk fisksås 3 msk strösocker salt
Kycklingwok med färsk ananas

Kycklingwok med färsk ananas

Servera gärna med en god thailändsk gurksallad. Strö över rostad kokos och vårlök och servera med ris. Ca 1 kg kycklinglårfilé1 dl kokos100-200 g cashewnötter2 gula lökar, skuren i stora bitar8 vitlöksklyftor, hackade1-2 röda chili1 stor röd paprika1 dl ostronsås50 ml fisksås2 tsk socker1 färsk ananas, hackad i mindre bitar5 salladslök, hackadRosta kokosen i en torr stor stekpanna. 1 dl kokos
100 saker att göra i Bangkok

100 saker att göra i Bangkok

Utställningar blandarmodern konst med traditionell thailändskt och installationer. Njut av kokos på All Coco