Slå sedan på chilipasta, vin, vatten och halva grönsaksbuljongtärningen. 1 tsk röd chilipasta. 2 msk thailändsk ostronsås. 1 tsk röd chilipasta. 2 msk thailändsk ostronsås
Det har kommit ut många böcker om thailändsk mat men den här är klart den bästa. Så blanda chilipasta, ostronsås, sojan, sesamoljan, vitvinsvinägern, sockret, pepparn och vattnet/kycklingfonden i en bunke och vispa ihop
Det är något speciellt gott med riktig thailändsk mat. Smaka av soppan under tillagningen med kryddor efter smak eller mer av chilipasta eller currypasta
Eftersom jag aldrig varit i Thailand har jag ingen aning om hur en fiskgryta där skulle smaka, men detta är min gissning, och som fiskgryta funkar den fint vare sig den är thailändsk eller ej
2 msk thailändskchilipasta (kan uteslutas eller ersättas med sambal oelek). Gör såhär. Blanda ihop alla ingredienser till såsen i en skål och ställ åt sidan
Tillsätt citronsaft, fisksås och chilipasta. 1 msk rostad chilipasta. koka upp buljong. Tillsätt galangal (en rot besläktad med ingefära), limeblad och citrongräs