Häll på kokosmjölk och buljong. 5 dl fiskbuljong. 2 st morötter 2 st salladslökar eller en bit purjolök 1 st citrongräs 2 msk färsk ingefära 1 st vitlöksklyfta 1 msk solrosolja 1 burk kokosmjölk 5 dl fiskbuljong 300 g laxfilé 1 st lime, saften 100 g sockerärtor 200 g skalade räkor Salt, efter smak Vitpeppar, efter smak
Koka en liter vatten och lägg i två buljongtärningar. Lägg i samtliga ingredienser utom salladslöken när buljongen kokat upp, låt koka ca 5 minuter. 1 liter kyckling- eller grönsaksbuljong
Tillsätt tomaterna, buljongen och wok-kryddorna. För 6-7 port1/2 purjolök2 morötter3 tomater100 gram färska champinjoner4 port kokta nudlar1 liter grönsaksbuljong600 gram torsk och laxtärningar (jag tog bara lax)1 påse Lime wok spice mix1 limesalt och pepparSkär purjolök och morötter i sneda skivor och tomaterna i grova tärningar
Jo, man drömmer sej bort till de thailändska stränderna. Man ställer sej vid spisen och tillagar en thailändsk kycklingcurry och skruvar upp temperaturen i lägenheten
Blanda sedan kycklingen med grönsakerna och krydda med sambal oelek, salt peppar och buljong. 2 vitlöksklyftor ½ tsk sambal oelek Smör 1 köttbuljong två burkar kokosmjölk 1 dl cashewnötter. 2 vitlöksklyftor ½ tsk sambal oelek Smör 1 köttbuljong två burkar kokosmjölk 1 dl cashewnötter