Thailändsk basilika recept

Biffsallad med thailändsk basilika och kokosolja

Biffsallad med thailändsk basilika och kokosolja

Kött ⁄ ReceptBiffsallad med thailändskbasilika och kokosolja. Det här receptet blev väldigt krämigt och gott, om du föredrar mer klassisk biffsallad så kan du klicka på länken till den här väldigt goda thailändska biffsalladen med grillade grönsaker
Thailändsk vattenmelon- och gurksallad

Thailändsk vattenmelon- och gurksallad

Rör ner basilika och mynta, smaka av med salt och peppar. 1 dl färsk basilika, grovhackad (gärna thaibasilika). 1 dl färsk basilika, grovhackad (gärna thaibasilika)
Thailändsk basilikakyckling

Thailändsk basilikakyckling

En mycket traditionell rätt i Thailand är kyckling med basilika, men då ska det vara thailändskabasilika som har en lite söt men samtidigt lite besk smak
Kyckling med chili, basilika, lime och kokosmjölk

Kyckling med chili, basilika, lime och kokosmjölk

Det är något speciellt med det söta, sura och salta som möts i många av thailändska rätter. En favorit är kyckling som fått koka i kokosmjölk och smaksatts med lime och basilika

Hälsosamma kryddor- basilika

Det finns stark thailändskbasilika, basilika med mörkröda bladen och den mer känd i Sverige, grön basilika
Risotto a'la Jamie

Risotto a'la Jamie

I kväll har vi kockat lite thailändskt för första gången (märks det att vi längtar tillbaka. Den vi föll mest för var smaksatt med tomater, vitlök och basilika och vi bestämde att den skulle passa finfint ihop med fisk
Chilistekt biff med thaibasilika

Chilistekt biff med thaibasilika

Skiva chili tunt och plocka basilikablad. Lägg tillbaka köttet i pannan, tillsätt basilikablad och låt fräsa ihop
Röd curry med fläsk, svensk medium stark

Röd curry med fläsk, svensk medium stark

Rensa basilikablad och strimla paprikan. Stäng av värmen och tillsätt basilikablad och paprika. 2 st Blad från två kvistar basilika. 5 msk thailändsk sojasås
Babsans thaikycklingfilé

Babsans thaikycklingfilé

röd thailändsk. Fräs svampen och hacka basilikan och lägg i. 2 krukor basilika. Bryn filéerna, salta och peppra
Jag är fiskkaksgalen

Jag är fiskkaksgalen

Servera till ris, eller linda in i ett salladsblad tillsammans med lite thailändskbasilika vitnamesestyle