Thailändsk aubergine recept

Grön thai curry med kokosmjölk och kyckling

bönor eller aubergine. zucchini, aubergine mm. 1 msk nam pla sauce , (thailändsk fisksås). Currypasta. Den här currypastan används till curry på kyckling, fisk, skaldjur och fläsk
Thailändsk grön curry

Thailändsk grön curry

Lägg i auberginen och häll på mjölken. Koka nu tills auberginen känns mjuk. I höstas hälsade jag på min goda väninna Carina på Phuket där hon och hennes familj har ett fint hus

Snabb thailändsk grönsakscurry

Tillsätt minimajsen, aubergine, gröna böna, svamp och bambuskott. För att laga Snabb thailändsk grönsakscurry1
Lyxigt och spännande vegetariskt, eller veganskt om du vill

Lyxigt och spännande vegetariskt, eller veganskt om du vill

Jag är superimponerad av Tinas "Cashewnötfyllda spenatsticks och auberginevirvel med mandelcrasch". Tomatröran blir bara godare om den får stå och även auberginerullarna tyckte jag nästan vann på att få lite tid
Vardags wok

Vardags wok

Har en färdig blandning av, råris, rött Thailändsk råris, dinkelgryn och vildris. olja1 msk ostronsås3 msk Kikomansoja1/2 msk mörk sojasås1 msk hoisinsås1/2 grönsaksbuljongtärning2 dl vatten1 tsk majzenamjöl blandat med 2 msk vatten1 msk rostade sesamfrönAnnars går det bra med sockerärtor, minimajs, aubergine, morrot, squash mmJag har ju passat på att gå en del matlagningskurser bla

Thailändsk curry

bönor eller aubergine. De kommer från en mycket bra kokbok om thailändsk mat som har skrivits av Fredrik Liljeblad och Kjell Fornander, som har tillbringat en hel del tid i Thailand och har stora kunskaper om det thailändska köket

Thailändsk grön curry

zucchini, aubergine, gröna ärtor, sockerärtor, broccolibuketter, gröna bönor.  Risken är bara att man äter god thailändsk curry mer sällan än förut, på grund av den enorma smakskillnaden mot den köpta currypastan

Mixed libanesisk grill

Thailändsk/asiatisk middag har vi också haft, med t. Det är en väldigt god röra på rostad aubergine som får smak av vitlök, citron och spiskummin

Thai curry på kokosmjölk

Det är små hårda ärtliknande grönsaker med en lite kartig smak som ger den särskilt thailändska karaktären