den här tokgoda thaigrytan med quorn och röd curry. Jag älskar visserligen den här grytan som den är, men jag skulle faktiskt kunna tänka mig att testa att byta ut quorn mot kokta bönor eller röda linser
2 msk röd currypasta. 2 msk röd currypasta. Vilgot lärde sig ett nytt ord idag, starkt, upprepade sig under hela middagen, pekade på munnen, grimaserade lite smått och ropade sen mer mer mer
Jag använde mungbönor i det här receptet, men om du inte har det hemma kan du lika gärna ta röda linser som inte behöver blötläggas eller några andra bönor eller linser
Inlägget Lättlagad thaigryta med kyckling dök först upp på ZEINAS KITCHEN. på pad thai 4-6 portioner 4 st kycklingfiléer 2 burkar kokosmjölk (400 ml per burk) 1-3 msk röd curry (beroende på hur stark du vill ha grytan) 2 vitlöksklyftor 1 msk riven färsk ingefära 1 st rödlök 1 röd paprika 1 liten zucchini 2 st morötter 1-2 tsk fisksås (kan uteslutas) 3 kvistar thai- eller vanlig basilika Salt Olja till stekning Gör såhär. Hetta upp olja och stek röd curry på medelvärme i ca 30 sekunder tills oljan får smak från curryn. 1-3 msk röd curry. 1 st rödlök. 1 röd paprika
Det finns inga genvägar till det perfekta ljudet säger Farbror Barbro, men det finns genvägar till en riktigt god thaigryta utan att behöva göra precis allt själv, från att banka citrongräs till kryddningen