Thai recept

236 Spara
Pad thai

Pad thai

4 portioner. 10SP/portion. 250 g risnudlar500 g fläskytterfilé1 broccoli1 morot1 röd chili1 msk sesamolja2 dl böngroddar0,25 solovitlöksalt & pepparkinesisk soja
25 Spara
Pad Thai

Pad Thai

3 msk soja. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll lite olja i en wok eller stekpanna. Lägg i pressad vitlök, uppvispat ägg och krydda med ingefära
13 Spara
Pad thai på tofu

Pad thai på tofu

Pad thai. Tärna tofun och rulla runt den i maizenablandningen. Stek tofun i en annan stekpanna i rikligt med olja tills tofun tar lite färg och blanda ner i nudelwoken
9 Spara
CHICKEN THAI SALLAD

CHICKEN THAI SALLAD

100 gram kyckling, vitkål, spenat, broccoli, 1 morot, 1/2 avokado, 1/2 lök, squash och solrosskott. 100 gram kyckling, vitkål, spenat, broccoli, 1 morot, 1/2 avokado, 1/2 lök, squash och solrosskott
11 Spara
Chicken thai red curry

Chicken thai red curry

Idag blev det ännu en dag i asiatiskt tema när vi gjorde en gryta vi döpt till Chicken thai red curry som bland annat har kokosmjölk, thai red curry och även jordnötssmör i sig vilket blev en perfekt kombination
8 Spara
Pad thai

Pad thai

Den här gången var det en thailändsk rätt som stod på schemat, nämligen pad thai. Det här är tydligen en klassiker säger de som varit i Thailand
8 Spara
Thai kyckling.

Thai kyckling.

En thailändsk rätt med kyckling och stark hetta. Direkt från Thailand.  1 liten kycklingfiléEn halv gul lök3 msk torra cashewnötter1 msk torkad chili (luktar sött)1 liten bit vårlökEn liten klyfta vitlök2-3 tsk palmolja1 tsk ostronsås½ tsk soyasås½ tsk fisksås½ tsk tomatsås½ tsk chilisås½ tsk socker½ tsk svart soya sås½ dl vattenGör så här. 1 tsk ostronsås
3 Spara
Thai inspirerad soppa

Thai inspirerad soppa

Häll i kokosmjölk, buljong och låt sjuda upp. 4 kycklingfileérolja4 dl kokosmjölk ( 1 burk)8 dl kycklingbuljong2 msk rödcurry ( eller efter egen smak och tycke ) –Det beror på vilken rödcurry man använder
1 Spara
Pad thai

Pad thai

Strimla kyckling och kål. Själv lyckades jag riktigt bra med min pad thai och vi åt för glatta livet båda två
0 Spara
Thai musselpannkaka – Hoy tod

Thai musselpannkaka – Hoy tod

Hoy tod (hoy = musslor, tod – steka). I Thailand hittar man ”Hoy tod” oftast där det finns Padthai. Vill du gå ett steg längre så köp färska blåmusslor, ånga de tills de öppnar sig men fortfarande lite råa och sedan plocka ut musselköttet
6 Spara
Green curry thai

Green curry thai

Tillsätt currypastan och kokosmjölken samt buljong och vatten. 1 msk grön currypasta. Fräs den färdighackade löken, tärnade zucchinin och pressade vitlöken i en kastrull med olja
0 Spara
Torsk med smak av thai

Torsk med smak av thai

4 portioner 600 g torsk (jag använder fryst i block)olja till stekning 2 gula lökar2 vitlöksklyftor2 fiskbuljongtärningar2 dl vatten 1 dl vitt vin/matlagningsvin1 msk frysta provensalska kryddor3 msk sweet chilisås2 dl matlagningsgräddeev redningSkär den tinade fisken i bitar, lägg åt sidan
0 Spara
Green curry-gryta

Green curry-gryta

500 gr blandade grytbitar i strimlor (jag använde lövbiff och ytterfilé). 2 burkar thai green curry. 500 gr blandade grytbitar i strimlor (jag använde lövbiff och ytterfilé). 2 burkar thai green curry
1 Spara
Thai spett

Thai spett

500 gram skinkstek , eller kyckling file i tärningar 2*2 cm. Grillpinnar som blötläggs 10min i förväg. Blanda ihop marinaden, lägg i köttet och låt stå i 1tim eller mer
Sökförslag och sidor