Thai röd curry (wok + sås). Stek fläskfiléstrimlorna i smör i en wokpanna. Häll wokgrönsakerna i woken och stek eller puttra tills grönsakerna är al dente och såsskivorna smält
Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Garnera med thaibasilika och hackad salladslök. 2 pers3 dl thai ris4 dl vatten1 1/2 dl cocosmjölk1 grönsaksbuljongtärning400 g kycklingfile eller fläskfile/picnickbog1 gul lök4 vitlöksklyftor1/2 grön paprika1/2 röd paprika1 morrot1 grön chili1/2 dl hackad svamp champinjoner/shitake10 st sockerärtor1/2 dl russin1/2 dl cachewnötter2 msk röd thai chili pasta1/2 msk gurkmeja2 äggvegetabilisk oljasojathaibasilikaBörja med att skölja riset till vattnet blir klart. 3 dl thai ris
Häll oljan i en wok eller en traktörpanna (eller i vart fall i en stor panna med hög kant). Skär köttet i tunna skivor (jag använde fläskfilé men typ skink-schnitzel funkar jättebra)
Stek fläskfiléstrimlorna i smör i en wokpanna. Findus wokgrönsaker, Thai röd curry (wok + sås). Häll wokgrönsakerna i woken och stek eller puttra tills grönsakerna är al dente och såsskivorna smält
Hetta upp oljan i en wok eller i en stekpanna och lägg i bitarna så att de steks var för sig. 400 g fläskfilé (går bra med kycklingfilé också). 1 ½ dl thai hot sweet chilisås