) Fräs först kycklingen och ta den sedan åt sidan för att fräsa vitkålen och purjolöken. I detta recept har jag använt en påse Santa Marias woksås Phad Thai och den är helt okej
Strimla vitkålen och vårlöken. Jag verkligen älskar Pad Thai. Tillsätt vitkålen, bönroddarna (spara lite till servering) och vårlöken (spara lite till servering)
11 vitkålsklyfta, strimlad. 1300 g skalade räkor 300 g platta risnudlar 1 rödlök, strimlad 1 vitkålsklyfta, strimlad 1 morot, i tunna slantar 4 salladslökar, i 3 cm bitar 3 klyftor vitlök, finhackade 5 cm färsk ingefära, skalad och hackad 1 kruka koriander, blad plockade och stjälkar finhackade 2 ägg, uppvispade 150 g böngroddar 100 g jordnötter, grovhackade 2 lime, klyftade neutral rapsolja, till stekning salt. 1Pad thai-sås4 msk ljus sirap 4 msk tamarindkoncentrat eller pressad lime 3 msk fisksåsBlötlägg nudlarna enligt anvisning på förpackningen, men korta ner blötläggningstiden så att nudlarna är något al dente. Häll i lite olja och fräs rödlök, vitkål, morot och salladslök på hög värme 1-2 minuter
Strimla purjolök och vitkål fint. Tillsätt purjolök och vitkål. 5 st färskt vitkålshuvud. Lägg risnudlarna i en skål med kokande vatten så att det täcker nudlarna
Häll i lite olja och fräs rödlök, vitkål, morot och salladslök på hög värme 1-2 minuter. 1 vitkålsklyfta, strimlad. 300 g skalade räkor 300 g platta risnudlar 1 rödlök, strimlad 1 vitkålsklyfta, strimlad 1 morot, i tunna slantar 4 salladslökar, i 3 cm bitar 3 klyftor vitlök, finhackade 5 cm färsk ingefära, skalad och hackad 1 kruka koriander, blad plockade och stjälkar finhackade 2 ägg, uppvispade 150 g böngroddar 100 g jordnötter, grovhackade 2 lime, klyftade neutral rapsolja, till stekning salt. Pad thai-sås4 msk ljus sirap 4 msk tamarindkoncentrat eller pressad lime 3 msk fisksås
Ha i broccoli och vitkål, låt det stekas i ytterligare fem minuter så är maträtten färdig. Grönsaker (vitkål, broccoli och böngroddar men man kan ha i annat efter smak)
valfri mängd strimlad vitkål. Ikväll ville jag dock ha nått mer "lagat" till middag så det fick bli en lättlagad wok med Santa Marias woksås Phad Thai som grund
Strimla purjolök och vitkål. Pad Thai är en thailändsk maträtt och den är inte bara fantastiskt god utan går rätt fort att tillaga, trots att grönsaker ska strimlas