Pad thai. Tärna tofun och rulla runt den i maizenablandningen. Stek tofun i en annan stekpanna i rikligt med olja tills tofun tar lite färg och blanda ner i nudelwoken
Pad thai. Tärna tofun och rulla runt den i maizenablandningen. Stek tofun i en annan stekpanna i rikligt med olja tills tofun tar lite färg och blanda ner i nudelwoken
Det här grundreceptet innehåller en hel del ägg, så om du vill göra det veganskt så rekommenderar jag dig att kanske smula sönder lite silkestofu och blanda ner istället tillsammans med lite extra maizena i dressingen för konsistensen
Igår lyckades jag slänga ihop en magiskt god pad thai. Receptet fick jag av en thailändsk försäljare som jobbar i en asiatisk livsmedelsbutik, Thailaan Supermarket
Såhär brukar jag göra med tofun om vi ska äta pad thai till exempel, men om jag istället ska göra en wok brukar jag marinera tofun (mörk soja, sweet chilisås och sesamfrön) och sedan steka tills den får lite yta
Därtill kommer också olika grönsaker, och någon form av protein - oftast kyckling eller räkor - men det förekommer också vegetariska variationer med tofu
Originalreceptet består av nudlar, salladslök, böngroddar, morot, tofu, fläsk, kyckling eller räkor och man toppar gärna med lime, men jag skippade lime eftersom jag inte hade någon hemma
Inspirerad av det thailändska köket gjorde jag en curry med tofu och grönsaker. Lägg i tofu och curry. Inspired by Thai cuisine, I made a curry with tofu and vegetables